Raf Simons, Calvin Klein'den ayrıldı
MODA

Raf Simons, Calvin Klein'den ayrıldı

Calvin Klein'in kreatif drektörü Raf Simons görevinden ayrıldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Aralık 2018

2 yıldan kısa bir süredir Calvin Klein'ın kreatif direktörlüğünü yürüten Raf Simons 21 Aralık itibariyle marka ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi'nden 2 yıl içinde üç ödül kazanan Belçikalı tasarımcı, sözleşmesinin yenilenmesine 8 ay kala Calvin Klein'den ayrıldı. Yaklaşan New York Moda Haftası'dan Calvin Klein gösterisi olmayacağı açıklandı.

Raf Simons'un yerine gelecek isimin ne zaman duyurulacağı konusunda hiçbir fikir yok.

Belçikalı tasarımcının moda dünyasındaki en üst vizyonunun –yüksek seviye 205W39NYC etiketi , kitle CK koleksiyonları ve tüm pazarlama ve reklamcılık üzerindeki yaratıcı kontrolü– geçtiğimiz ay açıkça anlaşılmadığını belirtti. Şirket , yıl boyunca yapılan satışlarda 21 milyon dolar zarar ettiğini bildirdi.

Simons'un eylül ayında New York Moda Haftası'nda sunduğu İlkbahar / Yaz 2019 Calvin Klein 205W39NYC koleksiyonu, The Graduate ve Jaws gibi filmlere atıfta bulunuyordu.

50 yaşındaki tasarımcı Jil Sander'daki kreatif direktörlüğü sırasında parlamış, Dior'a transfesiyle ses getirmişti. Raf Simons, 2015'te Dior ile yollarını ayırdıktan sonra Calvin Klein bünyesine dahil olmuştu.