Mert Alaş'ın Sezen Aksu hayranlığı
MODA

Mert Alaş'ın Sezen Aksu hayranlığı

Hollywood’un ünlü Türk fotoğrafçısı Mert Alaş, Instagram'dan takipçilerinin sorularını yanıtladı, Sezen Aksu hayranlığını dile getirdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Aralık 2018

Türkçe bildiğini ve Türkiye'yi her gün özlediğini yazan dünyaca ünlü fotoğrafçı, "Türk kimliğin hayatını nasıl etkiledi?" sorusuna, "Kökleriniz sizi siz yapan şeydir" cevabını verdi.

Madonna'nın vizyonuna hayranlık duyduğunu ve onunla yakın arkadaş olduğunu belirten 47 yaşındaki Alaş, "En sevdiğiniz Türk sanatçı kim ve neden onu seviyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Sezen Aksu. Onun modern şiirselliği, şarkılarındaki çocuksu aşk acıları, sesi ve kişiliği bana ilaç gibi geliyor..."

EN GÜZEL KADIN: KATE MOSS
Guy Bourdin, Helmut Newton ve Man Ray'in en çok ilham aldığı fotoğrafçılar olduğunu söyleyen Alaş, tanıdığı en güzel kadının Kate Moss ve bir sonraki hedefinin film çekmek olduğu yazdı.

Fotoğrafçı, 90'lı yılların modasını sevdiğini açıklayarak, 'insanın kendi stili' şeklinde tanımladı. Kendisi için 'hırslı, sadık, kıskanç, eğlenceli ve hiperaktif' diyen Alaş, "Neden fotoğrafçı oldunuz?" sorusunaysa esprili bir yanıt verdi: "Model olacak kadar sevimli değildim."