2019 için dört düğün trendi!
MODA

2019 için dört düğün trendi!

2019 yılında beyazlar içerisinde olacak gelin siz ve telaşla hazırlanılacak düğün sizinkiyse bu dört trende göz atmanızda fayda var!

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Ocak 2019

Düğün konuğu olarak ne giyeceğinize karar vermek zordur, ancak gelin olarak ne giyeceğinize karar vermek daha zordur. Moda trendlerinde olduğu gibi gelin trendleri de değişir. Hacimli Prenses Diana tarzı elbiselerden Sussex Düşesi'nin minimalist silüetine kadar, gelinlik eğilimleri yıllar içinde önemli ölçüde değişti.

Gelinlik endüstrisi 2019'un gelinleri için yaklaşmakta olan trendleri açıkladı...

Fiyonk

Kurdele veya fiyonk hangisini söylemeyi tercih ederseniz... Uzun zamandır gelinliklerde kullanılan bir detay oldu, ancak şimdi daha ustaca kullanılır hale geldi. Tasarımcı Emilia Wickstead Londra Moda Haftası'nda sunduğu İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonunda fiyonklar için oldukça cömerti. Ve 2019'un bu trendden etkileneceği çok açık. Wickstead, "Kurdelelerin eski klasiklerin yeni ve modern bir yorumunda gelin olarak kullanıldığını görebiliyorum. Kurdele bir ayrım noktası ve beklenmedik şeyler eklemenin bir yolu veya bir kumaşın güzelliğini, örtüsünü göstermek için bir fırsat olarak kullanılabilir." diyor.

Mini gelinlik

Bu trend, tam etek ve uzun kuyruk gibi daha geleneksel şekillerden uzak durmayı tercih eden alternatif gelinlere hitap ediyor. Kısa etekler gayriresmi eğlenceli bir yaklaşım sundukları için 2019'da hızla yayılacak gibi görünüyor. Tasarımcı Jenny Packham, "Balerin uzunluğunda eteklerden 50'li yılların beli ön plana çıkaran balo stillerine kadar tasarımlar ve trendler sürekli gelişiyor. Eğer 2019'da gelin olacaksanız ve bu trendin içine girmek istiyorsanız, ancak tören için kısa bir tarz giyecek kadar cesur hissetmiyorsanız, akşam resepsiyonu için mini bir elbise seçmek iyi bir seçenektir.

Pantolon takımlar

Bir elbise giyme düşüncesi seni sıkıyorsa 2019 senin yılın olabilir. Çünkü beyaz bir pantolon takımdan neden gelinlik olmasın! Tasarımcı Kate Halfpenny, "2019, kural aşan gelinlerin yılı" diyor. Jenny Packham, artık bir düğün gününün her türlü diğer önemli günlerde daha fazla kutlamayı hakkettiğini kabul ediyor: "Düğün festivalleri, düğün gününün her iki tarafına da genişledi, gelinlere kutlamalarına birkaç farklı görünümde olma fırsatı sundu."

"Fildişi dantel kokteyl elbiseleri, palazzo pantolon ve ipek süslemeli tulumlar daha çağdaş bir gelin, prova yemeği, resmi tören veya ertesi gün brunchı için mükemmel."

Aplike dantel

Dantel her zaman bir gelinlik için dayanak olmuştu. Ancak Kate Halfpenny, 2019'un trendi için "Gelinler, üç boyutlu aplike dantel gibi sıra dışı dokuları daha da etkileyici bularak seviyor" diyor.

"Gelin görünümü değişiyor, gelinler şimdi sosyal medyaya ve diğer gelinlere düğün ilhamlarını bulmak için bakıyorlar. Sanırım gelinler daha da öne çıkıyor."