Erkek modasının kodları
MODA

Erkek modasının kodları

Erkek modasının kalbi bu hafta İtalya’da attı. Sadece sergilenen koleksiyonlar değil, sokak stilleri de gelecek sezonlarda tüm erkeklere ilham verecek türdendi

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Ocak 2019

Dünyanın en eski erkek giyim fuarı Pitti Oumo, İtalya'nın Floransa şehrinde yapılıyorken moda sayfalarımızı erkek modasına ayırmamamız düşünülemezdi.

İTFAİYE ETKİSİ
Bu kış sezonundan itibaren etkili olan ve ilerleyen yıllarda da etkisini görebileceğimiz bir trend. Burberry, Junya Watanabe ve Calvin Klein koleksiyon tanıtımlarında itfaiyecilerin kıyafetlerinden esinlenerek hazırladıkları parçaları modaseverlerin beğenisine sundu.

DEV KABANLAR
Oversize etki sadece kadınları değil erkek modasını da tamamen etkisine almış durumda. 1980'li yılların film ve dizilerindeki erkek kostümlerini gözlerinizin önüne getirin. O zaman tam ne demek istediğimi anlayacaksınız.

ÜST ÜSTE KAT KAT
Erkekler gelecek sezondan itibaren üst üste ceket ve dış giyim parçalarını kombinleyecek. Demna Gvasalia, Balenciaga ve Vetements tamamen bu konu üzerine tasarımlarını yoğunlaştırmış durumda.

DERİ CEKETLER, KÜRKLER
Şık deri ceketler, kürklü kabanlar, kürk detayları erkeklerin dolabının vazgeçilmezleri arasına girdi bile. Bunda görkemli tasarımlardan hoşlanan ABD'li rap şarkıcılarının da etkisi olsa gerek. Hermes, Berluti ve Prada erkek koleksiyonlarında bu detaylara geniş yer vererek ortaya iddialı ve sofistike siluetler çıkmasını sağlıyor.

ÇİZGİSİZ OLMAZ
Erkek stilinin en iddialı motiflerinden biri çizgilerdir. Kadın modası bile iki yıldır çizgilerden ilham alıyor. Dış giyimde çizgiler bir yıl içinde uzun zamandır olmadığı kadar yükselişte.

LOGOLAR KARŞIMIZDA
Moda trendleri söz konusu olduğunda kadınları etkisi altın alan bir akımın erkekleri es geçmesi söz konusu olamaz. Bunun en iddialı örneklerinden biri logolar... Bir zamanlar giydikleri markanın küçücük bir sembolüne bile katlanamayan erkeklere inat dev modaevleri dış giyim parçalarını logolarla süslüyor.

EKOSELER
Ekoseler de son iki sezondur moda dünyasında yükselişte. Ancak önümüzdeki sezon tam olarak ekoselerin ve dev karelerin yılı olacak. Kırmızılar, lacivertler ve yeşiller ekose desenlerle birlikte daha iddialı ve havalı bir görünüme kavuşacak.

İdil Demirel