Aquazzura x Claudia Schiffer
MODA

Aquazzura x Claudia Schiffer

Kraliyet ailesi dahil tüm kadınların gözdesi Aquazzura’nın gelin ayakkabılarını ve Claudia Schiffer ile olan yeni işbirliğini markanın kurucusu ve baş tasarımcısı Edgardo Osorio anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Ocak 2019

Çimen Uzsoy G.

Aquazzura tüm kadınlar, özellikle de gelinler için arzu nesnesi. Sırrınız nedir?
Kadınları seviyorum, onların güzel görünmelerini ve hissetmelerini sağlamak hoşuma gidiyor. Benim için önemli olan yalnızca bir ayakkabının güzel görünmesi değil, aynı zamanda iyi hissettirmesidir. Böylece en özel gününüzde ayakkabılarınız size acı vermek yerine iyi hissettirirerek büyük fark yaratır. Zamansız ve kadınların göz kamaştırıcı görünmesini sağlayan ayakkabılar yapmayı seviyorum.

Gelin ayakkabısı koleksiyonunuzda pek çok model var ve her biri sanki farklı bir karaktere sahip. Mesela Stella Jewel Bridal'a baktığımda, onları upuzun bir duvak takmış, şıkır şıkır bir gelinin ayağında hayal edebiliyorum. Tasarlarken aklınızdaki belli bir karakter oluyor mu?
Aklımda asla tek tip bir kadın olmuyor. Farklı stillerdeki tüm gelinleri ve değişik modları düşünmeye çalışıyorum. Bazen daha çok moda, daha çok süs, bazen de güzel ve minimalist şeyler. Topukludan sandalete ve hatta babete, gelin ayakkabısı olarak giyebileceğiniz pek çok alternatif sunuyoruz.

Konu gelin ayakkabısı olduğunda, "yeni beyaz" olarak nitelendirebileceğimiz bir şey var mı?
Metalik renkler yeni beyaz ama ben hâlâ beyaz gelin ayakkabısını tercih ediyorum, bana daha özel geliyor.

Sneaker giyen gelinler için ne düşünüyorsunuz?
Bu sizin özel gününüz, spor ayakkabılarınızı spor salonunda bırakın lütfen!

Doğru ayakkabıyı bulmakta zorlanan gelinlere ne tavsiye edersiniz?
Birkaç çift ayakkabı alıp evde gelinlikle birlikte denesinler. Hangisinin daha rahat ve daha kendileri gibi hissettirdiğini anlamayaçalışsınlar. Ayrıca büyük gün için en az iki ayrı ayakkabı edinmelerini tavsiye ederim: Tören için bir çift ve sonrasında rahat dans edebileceğiniz bir diğer çift.

Ünlüleri sık sık Aquazzura giyerken görüyoruz ama Meghan Markle'ın resmi nişan fotoğrafında Matilde modelini giymesi büyük bir olaydı bize göre. Önceden haberiniz var mıydı, yoksa sizin için de sürpriz mi oldu?
Benim için tam bir sürprizdi; harika bir sürpriz ve büyük bir onur. Matilde geldiği gibi tükenen bir model olduğu için şimdi yeni bir versiyonunu piyasaya sürüyoruz.

Markanın merkezi Floransa'da, muazzam bir yapıda yer alıyor. Bizi stüdyonuzda kısa bir gezintiye çıkarır mısınız?
Burayı seçerken ne istediğime dair çok net bir fikre sahiptim. Casa do Passadiço'dan Portekizli tasarımcı ikili, bu büyüleyici tarihi mekanı restore etmeme ve ahenkli bir biçimde dekore etmeme yardım ettiler. Orijinal freskleri, tavan ve kapıları korurken, antik unsurlarla çağdaş tasarım parçalarını ve Lola Schnabel ya da Thomas Ruff 'ın işlerini bir arada kullandık. Modern ve klasiğin karışımını seviyorum. Palazzo Corsini gibi eşsiz bir yere girerken aklımızda olan, bu tarihi binanın özelliklerini muhafaza edip daha da iyileştirmek, odalarını dünyanın dört bir yanından bizzat seçtiğim mobilya, sanat eseri, antika ve eşsiz nesnelerle donatmaktı.

Claudia Schiffer ile ikinci işbirliğinizi yapıyorsunuz. Bizi 80'lerin rock sahnesine götüren, heyecan verici bir koleksiyon ortaya çıkmış. Detayları sizden dinleyebilir miyiz?
Her şey arşivde Claudia'nın o döneme ait, Helmut Newton tarafından çekilmiş fotoğraflarına bakmamızla başladı. Fotoğrafçının Monaco ve Paris'te çektiği inanılmaz bir serisi var ve karelerde hep leopar ya da rugan vurgusu görülüyor. Tasarımlarda Claudia ve benim sevdiğimiz tensellik ve sofistike bir erotizm mevcut, aynı zamanda eğlenceli ve müthiş temel parçalar olabilecek ayakkabılar yaratma fikrini çok sevdik. Koleksiyonda bootie ve topuksuz botların yanı sıra eğlenmeye çıkarken giyebileceğiniz ama aynı zamanda her gün giyilebilecek modeller de karşınıza çıkıyor. Jean'iniz ile kombinleyebileceğiniz bu ayakkabılar; ister şık, ister salaş giyinmiş olun müthiş duruyor.