Mercana yolculuk
MODA

Mercana yolculuk

Yeni yılın kültür sanat gündemini 2019’a ithaf edilen mercan renginin enerjisiyle karşılıyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Ocak 2019

Seyahatin büyüsü ile rengin gücü, Tribute Portfolio Hotels ile Pantone işbirliğinde bir araya geldi. Pantone'nin 2019'un rengi olarak belirlediği 'Living Coral'ın başrolde olduğu enteraktif pop-up serisini Art Basel Miami'de inceledik.

Pantone, 2019'un rengi olarak optimizmin somutlaşmış hali gibi hissettiren 'Living Coral'i seçti. En karanlık kış günlerinde bile, güneşin altında parlayan mercanları düşündürüp gülümsetebilmeyi başaran bu sıcak tonun en çok yakıştığı şehirlerden biri şüphesiz Miami. Tesadüf olmasa gerek, bu yılki Art Basel Miami'de Pantone ile Tribute Portfolio işbirliği yaparak bu rengin başrolde olduğu bir enteraktif pop-up serisi başlattı. Pantone Pantry by Tribute Portfolio Royal Palm Beach Resort'ta prömiyer yaptıktan sonra Savannah'daki The Alida Hotel'de ve Rotterdam'daki The Sloak'ta sergilenecek.


Pantone'nin Miami'deki yerleştirmesinden

Her bir odacık, seyahatten ilham alan farklı tasarımlarla izleyeni rengin içinde mucizevi bir yolculuğa çıkarıyor. Yerleştirmeler sanatçı ve influencer'lar tarafından sergilendikleri şehrin karakteristiklerini yansıtacak şekilde yaratılıyor. Altın alt tonlara sahip canlı bir turuncu olarak tarif edilen Pantone 16-1546 Living Coral, tıpkı seyahat gibi, ruhunuzu yeni deneyimler ve sosyalleşmenin yarattığı mutluluk hissiyle dolduruyor.


Sanatçılar Pantone'nin 2019 için belirlediği Living Coral ile seyahat temasını harmanlayan enstalasyonlar yarattı

Sergide LSD, Labirinth, Sia, Diplo ve Gabriel Alcala gibi dünyaca tanınmış isimlerin animasyon, dijital projeksiyon ve müzikleri de yer alıyor. Seyahat, yeme-içme, mimari, tasarım ve kültür odaklı internet sitesi EyeSwoon'un kurucusu Athena Calderone, serginin açılışında "Seyahat gözünüzü açar, bir bakıma siyahla beyazı dinamik bir teknikolora dönüştürür; benim gözlerimse adeta bunları içine çeker. Seyahatin her zaman kendinden geçirici bir etkisi vardır.


Sanatçılar Pantone'nin 2019 için belirlediği Living Coral ile seyahat temasını harmanlayan enstalasyonlar yarattı

Bu harika pop-up, eminim ki birilerinin bir sonraki renkli seyahat macerasına ilham verecek!" sözlerini sarf ettiğinde orada olan herkesin aklından geçenlere tercüman oldu aslında. Şimdi bu sayfalardaki fotoğraflara bakın, içinize dolan tüm o pozitif duygularla bir sonraki seyahatinizi planlamak üzere harekete geçin!


Sanatçılar Pantone'nin 2019 için belirlediği Living Coral ile seyahat temasını harmanlayan enstalasyonlar yarattı