Christian Dior sergisi 2 Şubat'ta açılıyor
MODA

Christian Dior sergisi 2 Şubat'ta açılıyor

Londra'da rüya gibi bir Christian Dior sergisi 2 Şubat'tan itibaren ziyarete açılıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Ocak 2019

Zeynep Gürer

Londra'daki V&A Museum 2 Şubat'tan itibaren rüya gibi bir Dior sergisine ev sahipliği yapacak. Princess Margaret, Margot Fonteyn gibi isimlere ait couture elbiselerin de görülebileceği "Dior Designer of Dreams" adlı sergi 14 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilir.

Çok az tasarımcı, V&A'nın uzun zamandır beklenen yeni moda sergisinin konusu olan Christian Dior kadar güçlü bir miras bıraktı. Dior, popüler Alexander McQueen gösterisinden bu yana Victoria and Albert Museum tarafından sergilenecek en büyük vitrin.


Christian Dior

Bir başka önemli nokta, Christian Dior'un 1957'de vefat etmesinden bu yana etiketi yöneten altı yaratıcı yönetmenin çalışmalarını vurgulayacak olan 'Dior Tasarımcıları' bölümü olacak. Her bir tasarımcının etiketin vizyonunu nasıl yorumladığını kutlayacak. Kendi yollarını tutarken, sürekli olarak "Dior" kodlarına sadık kalıyorlardı...

Moda evinin 71 yıllık tarihine kadar uzanan sergide, Prenses Margaret tarafından giyilen ikonik elbiseden kostüm takılarına ve arşiv rujlarına kadar 500'den fazla nesne yer alacak. Modayı yakından ilgilendiren herkes sergiyi Londra'daki Victoria and Albert Museum'da görebilir.

HANGİ ÜNLÜ ELBİSELER SERGİLENECEK?


Prenses Margaret'in 21. doğum günü elbisesi

Charlize Theron'un J'adore elbisesi
2004'ten beri J'Adore kokusunun yüzü olan Charlize Theron, 2008 J'Adore kampanyasından Swarovski kristal kaplı elbisesi de dahil olmak üzere, parfüm kimliği için özel olarak tasarlanmış bir dizi haute couture kreasyonları giydi.

Lupita Nyongo'nun Cannes elbisesi
Aktris Lupita Nyong'o , 2018 Cannes Film Festivali'nde Dior imzalı bu beyaz elbiseyi giydi.

Elle Fanning'in Cannes elbisesi
Maria Grazia Chiuri, Elle Fanning için Cannes Film Festivali'nde giydiği ilkbahar / yaz 2017 moda koleksiyonundan çiçeklerden ilham alan bu elbiseyi tasarladı.

Rihanna'nın Cannes elbisesi
Rihanna, 2017 Cannes Film Festivali'ndeki ünlü kuyruklu askısız Dior couture elbisesi ve ona son derece uygun ceketi...