Sezon trendlerini günlük hayatta kullanmak
MODA

Sezon trendlerini günlük hayatta kullanmak

Romantik fırfırlardan kapüşonlu oversize sweatshirt’lere Sonbahar/Kış 2016-17 sezon trendlerini günlük hayata entegre etme kılavuzu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Şubat 2019

Pırıltılı danteller ve ipek tüllerle yaratılan tozpembe bir hayalin ürünü olan büyüleyici elbiseler, bu sezon bedeni tamamen sarmak yerine bol kesimleriyle salaşlığın zarafetini kutluyor.

SOKAKLARIN DİLİ
Moda dünyasının son yıllarda tartışmasız en yaratıcı tasarımcısı kimdir diye soracak olursanız tüm oklar hiç şüphesiz Vetements ve Balenciaga'nın tasarımcısı Demma Gvasalia'yı gösterir. Tasarımcının ilhamını Paris'te yaşadığı mahallenin sokaklarında araması bize yol gösterebilir. Sloganlı kapüşonlular ve yağmurluklar sokak giyimine uyum sağlayan parçalar arasında. Balenciaga'da ise motorcu ceketlerini, pofuduk montları ve parkaları yeniden yorumlayarak couture siluetler sunduğunu aklımızın bir köşesine yazalım.

PVC görünümlü ceketler fütüristik etkisiyle kış sezonunun zengin materyal beklentisine yenilikçi bir yanıt veriyor.

FERMUARLU BALIKÇI
İçlikleri andıran balıkçı yaka fermuarlı trikolar bu kış hep paltoların içinde olacak.

POFUDUK
Klasik blazer'ların bomber ceketlerle etkileşime girmesiyle ortaya çıkan yumuşak, pofuduk montlar.

ZENGİN KUMAŞLAR
Alessandro Michele'nin Sonbahar/Kış 2015 sezonunda Gucci için hazırladığı ilk koleksiyonla başlayan ve moda dünyasında gittikçe yayılan maksimalist tutum bu sezon özellikle kumaşlarda kendini hissettiriyor. Tasarımcıların bolca kullandığı jakarlı, kadife kumaşlar, parlak satenler ve metalik materyaller arasında sezonun favori kumaşı rolünü ise Chanel'in koleksiyonlarında birlikte çalıştığı Fransız dantel yaratıcısı Sophie Hallette imzalı satenle karıştırılan danteller üstleniyor.

80'LER
Isabel Marant'ın saten tulumları ve Hedi Slimane'ın Saint Laurent finalindeki fırfırlı bluzları ve daha birçok retro tasarım, bu sezon güçlü bir 80'ler etkisiyle podyumlara geri dönüyor.

TARİH DERSİ
Moda dünyasının geçmişin siluetlerini bugünün dünyasına taşımak adına verdiği çaba bu sezon Rönesans dönemi dar ceketlerde, çiçek işlemeli korselerde, rokoko tarzı brokarlarda, romantik omuz ve kol kesimlerinde kendini belli ediyor.

KOL KESİMLERİ
Kabarık, sarmal, çan ya da karpuz… Bu sezon siluetlerin can alıcı noktası kol kesimleri.