Prada çeşitlilik konseyi oluşturuyor
MODA

Prada çeşitlilik konseyi oluşturuyor

Prada'nın Ava DuVernay liderliğinde oluşturacağı Çeşitlilik ve Katılım Danışma Konseyi, “şirket içindeki renklerin sesini yükseltmeyi” amaçlıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Şubat 2019

Prada, yazar, yönetmen ve yapımcı Ava DuVernay ile sanatçı ve aktivist Theaster Gates'in eş başkanlık yaptığı bir çeşitlilik konseyi başlattı. Çeşitlilik ve Katılım Danışma Konseyi "Şirket içinde ve moda endüstrisinde genel olarak renk sesini yükseltmeyi" hedefliyor.

Girişim ayrıca, "moda endüstrisindeki kapsayıcılık açığını kapatan" staj, çıraklık ve eğitim programlarına öncülük etmek ve sponsor olmak için üniversiteler ve diğer kurumlarla ortak olacak.

Miuccia Prada, "Prada, şirketin tüm bölümlerine katkıda bulunmak için çeşitli yetenekler yetiştirmeye ve işe almaya kararlı" dedi. "Sektördeki renk seslerini yükseltmenin yanı sıra, moda dünyasının yaşadığımız dünyayı yansıtmasını sağlamaya yardımcı olacağız ve bu konuda uzun süredir ortak çalışan Ava DuVernay ve Theaster Gates ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Önemli bir girişim. Yalnızca bir şirket olarak değil, bireyler olarak da büyümemize yardımcı olmak için Çeşitlilik ve Katılım Danışma Konseyi ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. "