Moda dünyasının efsane ismi: Karl Lagerfeld
MODA

Moda dünyasının efsane ismi: Karl Lagerfeld

Tasarımlarıyla tüm dünyaya ilham olan Karl Lagerfeld hayatını kaybetti. Peki Karl Lagerfeld kimdir? İşte ünlü modacının hayatı hakkında bilgiler...

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Şubat 2019

Dünyaca ünlü Alman modacı Karl Lagerfeld 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ölümüyle özellikle moda camiasını yasa boğan Karl Lagerfeld'in hayatına dair bilgiler merak konusu oldu. Gündemde sıkça araştırılan Karl Lagerfeld hakkında bilgiler…

KARL LAGERFELD TASARIMLARIYLA İLHAM KAYNAĞI OLDU

Karl Lagerfeld, gerçek adı Karl Otto Lagerfeldt (d. 10 Eylül 1933) 20. yüzyılın en önemli moda tasarımcılarından biridir. Almanya'nın Hamburg şehrinde doğdu ve Paris'te yaşantısını sürdürdü ve çalışmalarını buradandan yaptı.



Karl Lagerfeld, 1980'li yılların başlarında kendine ait parfüm ve giyim eşyası üreten markasını piyasaya sürdü. Uzun kariyeri boyunca Chloé, Fendi ve Chanel gibi büyük moda evleri ile ortaklaşa çalıştı. 2004 yılında kendi markası KL Tommy Hilfiger´e satılmıştır.

Brezilya'lı ayakkabı markası Melissa için 4 sezon boyunca kapsül koleksiyonlar tasarayan Lagerfeld'in vizyon ve kariyeri, Alman asıllı televizyon gazetecisi Martina Neuen'in yönettiği Mode Als Religion isimli belgesele konu olmuştur.