Karl Lagerfeld'in unutulmaz anlar yaşatan ikonik defileleri
MODA

Karl Lagerfeld'in unutulmaz anlar yaşatan ikonik defileleri

Karl Lagerfeld imzasıyla şimdiye gerçekleşen her defile moda dünyasına unutulmaz anlar yaşattı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Şubat 2019

Zeynep Gürer

Her defilesinde bambaşka dünyalar oluşturan Karl Lagerfeld, 19 Şubat Salı günü hayata veda etti. Tüm zamanların en üretken tasarımcısı olarak anılan ve tarzıyla ikonik bir sembole dönüşen Karl Lagerfeld'in ardından moda dünyası yasa boğuldu. Pierre Balmain'in asistanı olarak başladığı kariyerinde belki de bir tasarımcının gelebileceği en üst noktaya kadar ulaşan ve herkesi kendine hayran bırakan Karl Lagerfel'in en unutulmaz şovlarını derledik.

İŞTE KARL LAGERFELD'İN TARİHE İZ BIRAKAN EN ETKİLEYİCİ DEFİLELERİ;

Couture İlkbahar/Yaz 2019

Chanel (Villa Chanel olarak da bilinir) bir Fransız kır evi inşa etti ve 2019 ilkbahar / yaz moda şovu için çim, göletler, palmiye ağaçları ve mavi gökyüzü ile tamamlandı.


İlkbahar / Yaz 2019

İlkbahar / Yaz 2019 Karl Lagerfeld şimdiye kadarki en etkileyici setlerinden birini yarattı - kum, dalgalar ve cankurtaran kulesiyle dolu bir plaj. Tüm modeller yalınayak yürüdü, ayakkabılarını ellerinde taşıyordu ve kumlu tüylü sporları kullanıyordu.


Chanel Metiers D'art 2018-19

Chanel'in farklı zanaat dallarını yücelttiği Métiers d'Art koleksiyonu 2018-19 sezonu için New York'ta sunuldu. Antik Mısır ilhamlı siluetler, zaman ve mekanda yolculuğa birer davet niteliğindeydi. Lagerfeld, Metropolitan Museum of Art içirisine mini bir Temple of Dendur kurarak "Egypt" temalı koleksiyonunu tanıttı.


Chanel Sonbahar/Kış 2018-19

Chanel'in 2018-19 Sonbahar-Kış defilesi Paris Grand Palais'de gerçekleşti. Karl Lagerfeld defile dekoru için ilham kaynağı ise tarihi ve nostaljik detayları Paris sokakları oldu.


Sonbahar / Kış 2018

Marka, Sonbahar/Kış 2018 şovu için büyüleyici bir ormanı yeniden yarattı. Modeller ıssız bir ormanın ağaçları arasında ve sonbahar yapraklarının üzerinde yürüdü.


Sonbahar/Kış 2019

Her defilesinden bambaşka bir setle modaseverleri karşılayan Karl Lagerfeld, Sonbahar/Kış 2019 podyumuna 37 metre uzunluğunda bir roket kurdu. İstikamet uzay olunca uzay savaşlarının en rekabetli olduğu 1960'lar Chanel için ilham kaynağı oluyor. 60'lar stilinde tüvit takımlar, evaze etekler, minik etek üstü tunik üstler ön plana çıkıyordu.


İlkbahar / Yaz 2018

Karl Lagerfeld ilkbahar / yaz 2018 koleksiyonunu sergilemek için akan bir şelale ile birlikte bir uçurum kenarı inşa etti. Modeller yapıya yerleştirilmiş mağaralardan ortaya çıkmış ve ahşap tahtaların üzerinde yürümüştü.


Cruise 2019

Gerçekçi boyutlardaki bir geminin arka fon oluşturduğu Chanel Cruise defilesi Akdeniz sahillerinden zarafetle denize açılmaya davet çıkardı. Paris'teki Grand Palais'den demir almaya hazır görünen cruise gemisi La Pausa, ismini Coco Chanel'in Güney Fransa'daki villasından alıyordu.


Couture Sonbahar / Kış 2017

Karl Lagerfeld'in görkemli cam çatının altında dev bir Eyfel Kulesi'ni yeniden yarattığı Paris'teki Grand Palais. Chanel, ikonik anıtı "avangard modernitenin bir sembolü ve onu hala bir model olarak kullanan sayısız sanatçı için ilham kaynağı" olarak tanımladı.


Cruise 2017

Cruise 2017 koleksiyonu Havana, Küba'da yapıldı. Lagerfeld, 1959'da komünist devrimden bu yana ülkedeki ilk büyük moda şovunu sahneledi. Her zamanki moda paketinin yanı sıra, gösteri yüzlerce yerel halkı çekti ve özel olarak kiralanmış eski model arabaların renkli bir otomobilini gördü.


İlkbahar / Yaz 2016

Paris'teki Grand Palais, check-in kioskları, markalı bagaj ve bilet memurları ile bir havaalanı terminaline dönüştürüldü.


Couture İlkbahar / Yaz 2016

Çevresel sürdürülebilirliğe bir selam veren Karl Lagerfeld, Grand Palais'te huzurlu bir bahçeye sahip çevre dostu, minimalist bir ahşap ev yarattı.


Sonbahar / Kış 2015

Grand Palais, modellerin barın çevresinde birbiriyle konuştuğu, tamamen işlevsel olan Brasserie Gabrielle'e dönüştürüldü.


Couture Sonbahar / Kış 2015

Grand Palais'te hareketli bir casino kuruldu, Chanel müşterileri Julianne Moore ve Kristen Stewart ise oyuncular arasındaydı.


İlkbahar / Yaz 2015

Parisli sokaklar, Karl Lagerfeld'in feminist bir protesto düzenlediği Grand Palais'te inşa edildi.


Couture İlkbahar / Yaz 2015

Bahçe temalı couture koleksiyonu, şov başlarken mekanik çiçeklerle dolu bir sette ortaya çıktı.


Sonbahar / Kış 2014

Paris'teki Grand Palais, modellerin Chanel markalı ürünlerle dolu koridorlara göz attığı Chanel Alışveriş Merkezi'ne dönüştürüldü.


Métiers d'Art 2013

Şov Dallas, Teksas'ta gerçekleşti. Etkinlik, Lagerfeld'in The Return adlı filmini Americana'ya tam bir saygıyla gösteren, 1950'lerin tarzında bir sürüşle başladı.


Sonbahar 2013

Podyumdaki dünya figürünün üstüne 330 Chanel mağazası işaretlenmişti. Chanel, sınır tanımayan ve Lagerfeld sayesinde günden güne ününe ün katan bir marka oldu.


Métiers d'Art 2012

İskoçya'nın Edinburgh kenti yakınlarındaki Linlithgow Sarayı'nın kalıntıları arasında düzenlenen bu büyüleyici, gotik bir fantezi.


Cruise 2012

Versay Sarayı'nın pitoresk bahçelerinde düzenlenen bu gösteri Marie Antoinette'in hedonizmini özetledi.


Métiers d'Art 2011

Güzel süslü Grand Palais, Rajasthan sarayına dönüştürüldü.


Cruise 2010

Saint Tropez'de, modeller ünlü Sénèquier çayhanesinin dışındaki sokakta Riva tekneleri konvoyuna geldi.


Métiers d'Art 2009

Lagerfeld, ilham almak için doğuya baktı ve şovunu Şanghay'ın Bund bölgesinde cam bir gökdelenden geçirdi ve gece siluetini fon olarak kullandı.


Cruise 2009

Koleksiyon, Coco Chanel'in en sevdiği yaz uğrak yerlerinden biri olan Venedik Lido'daki tahta kaldırımda sunuldu.


Sonbahar/Kış 2008-2009

Grad Palais içerisinde bir Chanel atlıkarıncası. İzleyenlerini moda panayırından selamlayan Chanel, atlı karınca dekorundaki podyumunda ikonik parçalara yer vermeyi unutmadı.


Cruise 2008

Florida South Beach, Rayleigh Otel'de düzenlenen bu şov, senkronize yüzücülerle başrol oynarken tam anlamıyla eğlenceliydi.


Cruise 2007

Gösteri Santa Monica Havalimanı'nda gerçekleşti. Tasarımcı, her modelin uçaktan inerek podyumda yer aldığı bir askıda özel bir havaalanı salonu yarattı.


Cruise 2006

Lagerfeld, New York'taki Grand Central Terminal'deki Metrazur restoranını devraldı ve sabah yolcularına hatırlamaları için bir moda vizyonu verdi.


Fendi 90. yıl defilesi - 2016

Sadece Chanel için değil Fendi için de sınırları zorlayan Lagerfeld, Fendi'nin 90. yıldönümü için hazırladığı defileyi Roma'da yer alan ünlü Fontana di Trevi'de yaptı. İkonik Aşk Çeşmesi üzerine kurulan cam platform sayesinde suyun üzerinde yüründüğü benzersiz defilenin ilham kaynağını efsaneler ve masallar oluşturdu.


Fendi 2007-8

Karl Lagerfeld, Fendi modellerini sadece Roma'daki Aşk Çeşmesi'nde yürütmekle kalmadı onları bir de Çin Seddi'ne götürdü. Fendi Sonbahar-Kış 2007-8 defilesi Çin Seddi'nde gerçekleşti.