Calvin Klein'den yüksek modaya veda
MODA

Calvin Klein'den yüksek modaya veda

Yaratıcı yönetmen Raf Simons ile Aralık 2018'de yollarını ayıran ve New York Moda Haftası'nda yeni bir koleksiyon sunmayan Calvin Klein, yüksek modaya veda ediyor...

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Mart 2019

Zeynep Gürer

Calvin Klein, defile koleksiyonu hazırlamayı bırakıyor. Yüksek modaya veda anlamını taşıyan bu gelişmeyle Calvin Klein, pist saltanatını duraklatıyor. Aralık 2018'de Raf Simons ile yollarını ayıran Amerikan moda evi, 205W39NYC koleksiyonlarının üretimini durduracağını belirtti.

New York Moda Haftası kapsamında sunduğu koleksiyon şovlarına son verdiğini belirten Calvin Klein, pist etiketinde çalışanlarıyla yollarını ayırıyor. New York ofisinde 50, Milano ofisinde 50 olmak üzere toplamda 100 çalışan işten çıkarılıyor ayrıca Milano ofisi tamamen kapanıyor.

Raf Simons tarafından oluşturulan 205W39NYC vizyonunun, Calvin Klein'in denim, iç çamaşırı ve koku bölümlerini tercih eden ana müşteri kitlesi için çok lüks olduğu bildirildi.

Markanın kreatif direktörü Raf Simons'un Aralık ayında görevinden ayrılmasının ardından Calvin Klein, 205W39NYC koleksiyon işini yeni bir isim, tasarım yaklaşımı ve yaratıcı bir yönlendirme altında yeniden başlatmayı planladığını duyurdu.

Calvin Klein ilk olarak 1994 yılında New York Moda Haftası'nda gösterime başladı. Marka, '90'ların modasını bir bütün olarak şekillendirmeye yardımcı olan havalı, minimalist tasarımları ve kotuyla anında tanındı. Aynı zamanda, Kate Moss'un model kariyerinde onu yukarı taşıyan bir marka oldu.

Kardashian ailesinin de son kampanyalarında yüzü olduğu Calvin Klein ticari kaygıyla bu adımları attığı biliniyor. En azından bir süre lüksten uzak duracak gibi görenen Calvin Klein hala markanın çeşitli kategorilerini denetleyen bir moda direktörü için aktif şekilde araştırma yapıyor. Bu kişi, tüm ürün kategorilerinin tasarım ve mağazacılık ekipleriyle yakın çalışacak.