Sonbahar/Kış 2019 için öne çıkan 10 trend!
MODA

Sonbahar/Kış 2019 için öne çıkan 10 trend!

Fantastik tüylerden yeni kova şapkasına kadar, bunlar radarımıza takılan ve göze çarpan kilit eğilimler.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Mart 2019

Zeynep Gürer

Bir ay süren gösterilerden sonra, Sonbahar/Kış 2019 podyum mevsiminde radarımıza takılan yeni trendleri derliyoruz.

Parlak ve güneşli sarılar yeni sezonun rengi gibi görünmekle birlikte, tüyler kesinlikle gardırobunuza ekleyeceğiniz şık dokunuşlar olarak yerini alıyor. Her yerde muazzam çantalar vardı, omuzlar kabarık bir muamele gördü ve kova şapkası çok lüks bir çıkış yaptı.

Yeni sezon öncesinde benimsenmesi gereken 10 ana eğilimi görmek için aşağı kaydırın.

1- FANTASTİK TÜYLER

Kuşkusuz Sonbahar/Kış 2019 şovlarının öne çıkan en belirgin trendi tüylerdi. Onlar çeşitli biçimlerde gösterildi - bazıları abartılı, bazıları da ince. Marc Jacobs'ta havai fişekler lüks tüylerle kaplıyken, Roksanda ve Mary Katrantzou onlara renkli bir sonuç verdi. Erdem, tüyleri zarif bir detay olarak kullandı, Michael Kors ise eski okul tüylerini geri getirdi. Giambattista Valli ve Saint Laurent ise ayakkabılara tüylü dokunuşlar yaptı.


Marc Jacobs, Roksanda, Michael Kors, Mary Katrantzou, Erdem


2- KOVA ŞAPKASI

90'lı yılların kova şapka trendi son birkaç mevsimde birkaç kez yeniden ortaya çıktı. Ancak Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonlarında yeni ve lüks bir başlangıç yaptı. Tom Ford ve Anna Sui'de disket, büyük boy kova şapkalara kabarık, taklit kürk tedavisi uygulandı ve bu da onları (nihayet) sonbaharda uygun hale getirdi. Maria Grazia Chiuri'nin etrafına file ağı ördüğü şapkalar, Valentino'da ise stil sahibi heykelsi bir dantelden oluşuyordu.


Anna Sui, Valentino, Dior, Tom Ford


3- KABARIK OMUZLAR

Omuzlar 2019 Sonbahar/Kış podyumlarında oldukça büyüktü, ancak sert ve yastıklı bir şekilde değil. Tasarımcılar gömlek ve elbiseleri abartılı, kabarık omuz detaylarıyla süsledi. Richard Quinn, Giambattista Valli ve Alessandra Rich tasarımlarını çiçek ile vurguladı. Givenchy ve Alexander McQueen ise kabarık kolları keskin terziliklerin eğlenceli bir tezatı olarak kullanıyordu.


Givenchy, Giambattista Valli, Alessandra Rich, Alexander McQueen, Richard Quinn


4- SÜPER TORBALAR

Her ne kadar bazı şovlarda çantalar küçük de olsa (Tod's ve özellikle Jacquemus'ta), bir büyüme eğilimi vardı. Sportmax, Lacoste, Off-White ve Rejina Pyo'da görülen çantalar, neredeyse seyahat çantaların büyüklüğündeydi, kolun altına taşındı ya da omuza asıldı. Bu muhtemelen sezonun en kullanışlı trendlerinden biri - bir kereliğine ihtiyacınız olan her şeyi barındırabileceksiniz.


Sportmax, Lacoste, Off-White, Rejina Pyo


5- YUMURTA SARISI

Eğer gri kış aylarına girmeye korkuyorsanız ve eşleşecek bir gardırobunuz varsa, o zaman gelecek sezon sarı renkte bir pop eklemek isteyebilirsiniz. Renk her yerdeydi - Marc Jacobs, Off-White ve Roksanda'daki muazzam güneşli sarı elbiselerden, Fendi ve Balenciaga'da şık sarı gündüz kıyafetlerine kadar. Kıyafetinize sadece bir dokunuş enjekte etmek veya baştan ayağa bu renge bürünmek isteyebilirsiniz, sizi bekleyen birçok ilham kaynağı var...


Roksanda, Marc Jacobs, Fendi, Balenciaga, Off-White


6- MAXİ ELBİSELER

Yeni sezon için etek ve elbiseler uzadı. Trend, Rejina Pyo ve Brandon Maxwell'deki şık gece elbiselerinde, Carolina Herrera ve Giambattista Valli'deki tatlı etek biçiminde görüldü. Alexander McQueen koleksiyonunda ise örme kazak elbise cool bir dönüş sağlıyor.


Rejina Pyo, Carolina Herrera, Brandon Maxwell, Marc Jacobs, Alexander McQueen, Giambattista Valli


7- PELERİNLER

Gelecek sezonda yeni bir paltoya ihtiyacınız varsa, o zaman pelerin edinseniz iyi edersiniz. Kolsuz stil, podyumların her yerinde görüldü ve muhtemelen Sonbahar/Kış 2019'da sahip olunması gereken parçalarından biri haline geldi. JW Anderson ve Celine'de her şey klasik yünle ilgiliyken, Miu Miu (diğerlerinin yanı sıra) taban uzunlukta bir tasarım gösterdi ve Balmain ile Etro pelerinlere baskı ekledi.


Miu Miu, Balmain, Celine, Etro, JW Anderson


8- PARÇALANMIŞ TRİKO

Gelecek sezon için podyumlarda parçalanmış ancak birbirine bağlanmış trikolar gösterildi. Burberry'de, Riccardo Tisci rugby forması tarzı bir elbise bağlarken, Hellessy ve Tibi kazakları kazakların üzerine bağladılar... Bu arada JW Anderson'da, kalın bir kemerle kaplanmış büyük boy, düğümlü triko vardı.


Burberry, Hellessy, Tibi, JW Anderson, Hellessy


9- NEON TOPUKLULAR

Vurgulayıcı bir aksesuar hayranıysanız, sonbaharın büyük ayakkabı trendinden, neon topuklu ayakkabılardan başka bir şeye bakmayın. Emilio Pucci, Victoria Beckham ve en belirgin olarak Saint Laurent'de görülen parlak renkli stiletto ayakkabılar yeni sezonun favorileri arasında görülüyor. Pucci ve Saint Laurent geceleri kesinlikle onları tercih ederken, Beckham'ın podyumu da sizin resmi kıyafetlerinize mükemmel bir katkı olabileceğini kanıtladı.


Emilio Pucci, Saint Laurent, Saint Laurent, Victoria Beckham, Victoria Beckham


10- KARAMELA BEJ

İlkbahar/Yaz 2019 için büyük bir eğilim olabilirdi (ve bloggerlar tarafından yoğun olarak benimsendi), ancak o kadar sıkıcı olmayan bejlerin her yerde olduğunu inkar etmek mümkün değil. Jil Sander, Burberry ve Max Mara'da baştan ayağa vücut bulan renge ayrıca Valentino da bir akşam gezisi için şekillendirildi. Fendi ise diğer toprak tonlarıyla karıştırdı.


Fendi, Max Mara, Valentino, Jil Sander, Burberry