Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul başlıyor
MODA

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul başlıyor

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul Sonbahar/Kış 2019 sezonu 19-22 Mart 2019 tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek. Moda dünyasının tüm önemli aktörleri tarafından heyecanla beklenen etkinlik, aynı zamanda Mercedes-Benz i

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Mart 2019

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında koleksiyonlarını sergileyecek olan marka ve tasarımcılar arasında Arzu Kaprol, Aslı Filinta, Belma Özdemir, Brand Who, Cele-Brand, Ceren Ocak, Çiğdem Akın, Climber, Damat, DB Berdan, Emre Erdemoğlu, Emre Pakel, Exquise, Ezra Tuba, Giray Sepin, Gökhan Yavaş, Gülçin Çengel, GUNTAS, HEMINGTON, House Of Ogan, Karma 1: Selen Akyüz& THIRD, Kiğılı, KITH&KIN, M.O.F.C. Eda Güngör, Mehtap Elaidi, Meltem Özbek, Mercedes-Benz presents Özgür Masur, MiiN by Kadir Kılıç, Murat Aytulum, NEW GEN by IMA, Önder Özkan, Özlem Erbakan, Özlem Kaya, Özlem Süer, Şebnem Günay, Sudi Etuz, Tuba Ergin, W-S-M yer alıyor.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un 13. sezon takviminde moda endüstrisinin tecrübeli isimlerinin yanı sıra, yetenekli genç tasarımcılar da ağırlıklı olarak dikkat çekiyor. Her sezon desteklediği tasarımcının defilesini sunan etkinlik isim sponsoru Mercedes-Benz Türk, bu sezonda da Türk modasının önde gelen isimlerinden Moda Tasarımcıları Derneği Eş Başkanı Özgür Masur'un Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonunu "Mercedes-Benz presents Özgür Masur" ismiyle sunacak.

Yerli ve yabancı satın alma sorumlularını marka ve tasarımcılarla buluşturarak etkinliğin ticari ayağını oluşturan The Core İstanbul, bu sezon yeni formatı altında karnaval temasıyla 20-21 Mart tarihleri arasında kapılarını açacak. MBFWI katılımcılarının Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonlarını hem Türk hem uluslararası satın alma sorumluları buluşturmasının yanı sıra; sezon trendleri, dijital süreçlerin yönetimi, markalaşma, yavaş moda ve moda fotoğrafçılığı ana başlıkları altında atölye çalışmaları ve paneller de The Core İstanbul çatısı altında Zorlu PSM Sky Lounge'da gerçekleşecek.

Bu sezon da Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'a yabancı basın ve satın alma sorumlularının yoğun ilgisi devam ediyor. Dünyanın en prestijli zincir mağaza ve butiklerini temsilen satın alma sorumluları IHKIB'in desteğiyle İstanbul'a gelerek MBFWI'yi takip edecekler.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, Mercedes-Benz'in isim sponsorluğunun yanı sıra; Laboratoire BIODERMA, L'Oréal Professionnel, Tencel™, DHL'in resmi sponsorluğunda; Zorlu Center ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin desteğiyle ve tedarikçi sponsorlar M.A.C Cosmetics, Red Bull'un katkılarıyla gerçekleştirilmektedir.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) tarafından desteklenmektedir.