Trendlerin ötesinde 17 klasik moda parçası
MODA

Trendlerin ötesinde 17 klasik moda parçası

Auralarını asla kaybetmeyen, yatırım yaptığınızda sizi her zaman karlı çıkaran 17 klasik moda parçasını derledik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Mart 2019

Zeynep Gürer

Bazı tasarımlar yıllar boyunca giyseniz de eskimez, değişmez güncellense bile demode olmaz. İşte gelip geçen trendler arasında asla duruşlarını kaybetmeyen her daim klasik birer parça olarak gardırobunuzdaki yerini alan moda parçaları

Burberry trençkot

Trençkot, Burberry markasının temelini oluşturur. Moda evinin 1856'da piyasaya sürüldüğü trençkot her zaman klasik bir parça olarak gardroplardaki yerini almaya hazır. Siz de büyük bir trençkot giyebilir ve modern bir görünüm için kollarınızı sıvaya bilirsiniz.


Chanel 2.55

Anında tanınabilir, Chanel'in en ikonik çantası zarif zamansızlığı ve çok yönlülüğü sayesinde henüz çekiciliğini yitirmedi.


Converse All Stars

Klasik moda parçalarının pahalı olması gerekmez; Converse'in Chuck Taylors'ı zamana dayanan sade ve havalı bir tavrı benimsiyor.


Chanel tüvit takım elbise

Coco Chanel, tüvit etek takımını, kadınları 50'li yılların sınırlandırılmış çentikli siluetlerinden kurtarmanın bir yolu olarak tasarladı. Bugün hala yaygın olarak arzu edilen kıyafet, Alexa Chung'tan Vanessa Paradis ve Kendall Jenner'e kadar çeşitli ünlü kadınlar tarafından kullanılıyor.


Fendi Baguette çanta

Fendi baget çantası ilk defa Carrie ve Bradshaw'ın himayesini yaptığı Sex and the City'de ün buldu. Hızlı bir şekilde 2000'lerin çantası haline geldi ve yakın zamanda tamamen yeni nesil bir müşteriye hitap edecek şekilde güncellendi.


Birkin çantası

Hermès'in Jane Birkin'in adaş çantasını ilk yaratmasından bu yana 30 yıldan fazla bir süre geçti ve hala dünyanın en özel aksesuarı olmaya devam ediyor. Müşterilerin daha yeni başlayabilmeleri için bir Hermes mağazasında satın alma geçmişine ihtiyacı var, sonra personel sizinle görüşecek, harcama konusunda ne kadar ciddi olduğunuzu değerlendirecek ve daha sonra listelerine gireceksiniz.


Levi's'ın 501 kotu

Winona Ryder, Kate Moss, James Dean ve Johnny Depp, Levi's 501'lerin orijinal afiş çocuklarıydı; Çocukça, dikkatsiz ve asi bir havası olan kot, bakımlı ve yüksek modanın antitezi.


Gucci loafers

Kraliçe, uzun süredir Gucci loafers'in değerini biliyor ve bunları pilili midi boy etekleri eşleştiriyordu. Yirmi yıl boyunca moda dünyasına eşlik eden Gucci mokasenler, son olarak terlik şeklinde güncellenmiş modelleriyle neredeyse her moda haftasında editörlerin ayağında görüldü.


Manolo Blahnik topuklu ayakkabı

Manolo Blahnik'in dekoratif stilettoları zorlanmadan görünüşlerini süslemek isteyen kadınlar için bir giy-çık haline geldi. Bu gerçek bir klasik.


Prada sırt çantası

Miuccia Prada ilk olarak 1984'te mütevazi sırt çantasını tasarlamaya başladı ve bir el çantasının işe yarayamayacağı bazı günler için kurtarıcı parçadır.


Ray-Ban Aviators

Modaya uygun güneş gözlüğü stilleri gelir ve gider, ancak çok azı Ray-Ban Aviators kadar kalıcı bir şekilde şık kalır.


Rolex

Bir saate yatırım yapacaksanız, çok azının bir Rolex kadar tutarlı bir şekilde arzu edilen ve sofistike kaldığını hatırlamak akıllıca olacaktır. Bu gelecek nesillere teslim edilebilecek bir parça.


Cartier Love bilezik

70'lerde doğmuş olan Cartier's Love Bracelet, kıyafete sade bir şıklık katan, ince ve feminen bir mücevher parçası.


Diane von Furstenberg anvelop elbisesi

Diane von Furstenberg ilk olarak ikonik anvelop elbisesini tasarladı, çünkü kadınların sabahın erken saatlerinde uyandığında tereddüt etmeden giyebilecekleri fermuarsız rahat bir ürün istedi. Gurur ve zahmetsizce, şal elbise asla modası geçmez. Rahat ve zahmetsiz bu elbisenin modası asla geçmez.


Yves Saint Laurent smokin

Yves Saint Laurent, Le Smoking takımını ilk kez tasarladığında, kadın modası açısından devrim niteliğindeki bir şey değildi. Önceleri bir kadının pantolon giymesi uygunsuz ve görülmemiş bir şeydi. Ancak Saint Laurent güçlendirici ve dikkat çekici olmayan bir görünüm yaratarak kuralları çiğniyordu.


Burberry atkı

Burberry'nin imza çekleri dünyanın dört bir yanında ünlüdür ve atkı - belki de erişilebilirliği nedeniyle - hala en popüler parçalarından biridir.


Barbour ceket

Kraliyetler (Kraliçe ve Cambridge Düşesi) ya da moda dünyası tarafından giyilen (Alexa Chung ve Kate Moss'u düşünün), güvenilir Barbour ceket rahat ve pratik şıklık için hala en üst seviye.