COS Conifera'yı sunar
MODA

COS Conifera'yı sunar

COS, Londra merkezli Fransız mimar Arthur Mamou-Mani ve kendi adını taşıyan stüdyosu tarafından tasarlanan ve yenilenebilir kaynaklardan 3D baskı ile üretilen, büyük ölçekli Conifera adlı mimari enstalasyonun Salone del Mobile sırasında sunulacağını duyur

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Mart 2019

Dijital tasarlanan Conifera, ahşap ve biyo-plastik karışımı malzemeden 3D baskıyla üretilen 700 adet modüler, birbirine kenetlenen biyo-tuğladan oluşuyor. Bu yöntemle tasarlanan ve hayata geçirilen en büyük yapılardan biri olmayı amaçlayan Conifera, yeni bir mimarlık neslini temsil etmenin yanı sıra malzeme inovasyonu, teknoloji ve yaratıcılıkta kaydedilen ilerlemeleri gözler önüne seriyor.

Avludaki ahşap ve biyo-plastik kompozit malzemeyle yaratılan modüllerden Palazzo'nun bahçesinde saydam biyo-plastik modüllere geçiliyor. Her biyo-tuğla, tamamıyla kompost edilebilir kaynaklardan 3D baskıyla birbirine kenetlenen kafes yapılar biçiminde üretildiği için malzeme kullanımını optimize ediyor ve ziyaretçiler enstalasyonun içinde ilerledikçe ışığın yapının içine ulaşmasını sağlıyor. Sonuçta, insan yapımından doğala, eskiden yeniye bir yolculuk yaratılıyor.

Conifera, COS'un verdiği açık brief'e yanıt olarak doğdu ve parametrik bir tasarım süreciyle geliştirildi. Parça, tasarım ve konstrüksiyonu dikey olarak entegre ederken robotik ile diyalog aracılığıyla tasarım ve yapım arasında doğrudan bağ oluşturuyor. Böylece mimar, hem tasarımcı hem üretici oluyor.

Palazzo'nun mimarisindeki kalıplardan ilham aldığını söyleyen Arthur Mamou-Mani şu açıklamayı yaptı: "Conifera'nın geometrisi, avludan karolara kadar Palazzo Isimbardi'nin her yerinde gördüğümüz kare motiften geliyor. Her parçanın, kompost edilebilir malzemenin dairesel doğasını aksettirmesini istedim. Aynı zamanda, yenilenebilir malzemeler algoritmik bir yaklaşım ve dağıtılan 3D baskı ile kombine edildiğinde geleceğin yapıtaşlarını nasıl oluşturabileceğini göstermek için mimariden doğaya bir yolculuk yaratmayı amaçladım."

COS Yaratıcı Direktörü Karin Gustafsson da şunları söyledi: "Conifera, geleceğe, tasarımın potansiyeline ve işbirliklerinin sağladığı olasılıklara bir bakış sunuyor. Enstalasyon, bir fikirden doğdu. Mamou-Mani'nin yaratıcılığıyla şekillenirken hem teknolojinin ufkunu hem malzeme inovasyonları ve zanaatkarlık konusundaki ortak odağımızı genişletti. Sonuçta ortaya çıkan eser, değerlerimizin yanı sıra tasarımın sınırlarını zorlarken insan yapımı ile doğal arasındaki dengeyi özenle korumaya odaklanmamızı yansıtan pek çok etkiyi bir araya getiriyor. Conifera'yı Milano'da sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

Bu sunum, Londra merkezli moda markasının Salone del Mobile kapsamında arka arkaya düzenlediği sekizinci enstalasyon ve Mamou-Mani ile ilk işbirliği olacak.

Conifera, 9 - 14 Nisan 2019 tarihleri arasında Corso Monforte 35, 20122 Milano adresindeki 16. yüzyıldan kalma tarihi Palazzo Isimbardi'de ziyaret edilebilecek