Murat Türkili ile 24 saat
MODA

Murat Türkili ile 24 saat

Beymen Artistik Direktörü Murat Türkili'nin İstanbul’un yüksek ritmiyle aynı frekansta akan gününe konuk oluyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Mart 2019

08:00 Uyanınca ilk işim perdeleri açıp, karanlık odamı gün ışığıyla buluşturmak oluyor. Duşa girmeden önce sabırsızlıkla dışarıya çıkmayı bekleyen kedilerim Tom ve Ford'a yemek ve su verip, onlar için balkon kapısını açıyorum. Ardından güne hazırlanıyorum. 240 Derece Fırını'ndan sipariş verdiğim karabuğday ekmeğini kızartıp, üzerine İngiliz cheddar peyniri koyarak kahvaltımı yapıyorum. Vitaminlerimi ve çekilmiş çörek otumu tükettikten sonra günün akışına göre kıyafetlerimi seçiyorum. Özellikle tempolu günlerde rahat giyinmeye özen gösteriyorum.

09:00 Evden çıkıyorum ve beni bekleyen aracıma biniyorum. En büyük keyfim Bebek'te olan evimden yola çıktığımda denizi görmek. Radyo Eksen eşliğinde denizin verdiği huzur ve dinginlik beni yoğun bir güne hazırlıyor.

09:25 Beymen Tasarım Merkezi'nin bünyesinde olduğu Maslak ana ofisimize gelir gelmez ilk olarak arka arkaya iki bol telveli Türk kahvesi içiyorum. Ofisin yüksek tavanları, boruların açıkta yer aldığı sanayi görünümü, yalın ve sade dekor ile markamızın ruhunu ve yenilikçiliğini yansıtıyor.

10:00 Rutin toplantılarım başlıyor. Her gün farklı bir programda Beymen Club, Beymen Collection Kadın veya Academia markalarının tasarımcılarıyla toplanıyorum. Birlikte yenilikleri, trendleri ve değişen moda dünyasının gündemde olan temalarını tartışıp koleksiyonda yapılması gerekenleri konuşuyoruz. Koleksiyon çalışmaları sırasında pazarlama ve reklam ekibiyle de bir araya geliyoruz.

12:00 Öğlen yemeği için Fornasetti mumlarımı yakıp, yüksek tempoya ara veriyorum. Yemek için Gram'dan taze ıspanak eşliğinde ızgara somon veya fırında schnitzel tercih ediyorum. Ara sıra lezzetli hamburgerlerinden de vazgeçemiyorum. Sonrasında olmazsa olmazım; Chado'nun Green Earl Grey'inden bir bardak çayı iki dilim limon ile içiyorum. Yemek esnasında Françoise Hardy güzel sesiyle bana eşlik ediyor.

14:00 Programımın uygunluğuna göre şehirde etkinliklere katılıyorum. Mesela Pilevneli Galeri'de yeni bir sergi açılmışsa onu geziyorum. Minik bir ilhamdan sonra yoğun çalışma tempoma geri dönüyorum.

17:00 Akşam üstü kalan saatlerde enerji vermesi için Petra'nın glütensiz kekini bir dilim limonlu çay ile tercih ediyorum. 18:30 Eve döner dönmez Bebek sahilinde yürüyüşe çıkıyorum. Ardından evde sporuma devam ediyorum.

20:00 Son zamanlarda evde Çin yemekleri yapmayı seviyorum. Her gün farklı yemekler deniyorum. Bu yemekleri dostlarımla beraber yemek benim için büyük keyif. Ara sıra Nişantaşı'nda arkadaşlarımla buluşuyorum. Sohbetlerimiz benim için büyük bir ilham kaynağı.

21:00 En büyük zaafım kedilerim Tom ve Ford eşliğinde Netflix'teki yeni dizileri izlemek. Bu sıralar Pose dizisini izliyorum. Yeni başladığım bir diziyi mutlaka sonuna kadar bitirmek gibi bir rahatsızlığım var, bu da uzayan gecelere neden olabiliyor.

23:00 Uyumadan önce yatakta sosyal medya hesaplarımı inceledikten sonra kitap okuyorum. Şu anki başucu kitabım Simone de Beauvoir'dan Bütün İnsanlar Ölümlüdür.