Kadınların zamanı
MODA

Kadınların zamanı

Bugün kol saati, bir kadının vazgeçilmez aksesuarlarından biri. Ama her zaman öyle değildi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Nisan 2019

Kadınların saate bakmasının ayıp kabul edildiği bir dönemde, Omega zarif desenlerin işlenmiş olduğu gümüş kasalı ilk kadın kol saatini üretti.

Başta mücevher görünümlü gizli modeller üretilirken, özgürleşme arttıkça saat stilleri de aynı doğrultuda gelişti. 1920'lerin Art Deco stiline sahip saatleri, 1937'de markanın en ikonik tasarımlarından olan Medicus izledi.


Cindy Crawford, Bienne'deki Omega atölyesinde, 1996

Hemşireler için tasarlanmış, estetik ve fonksiyonelliği bir araya getiren bu model, Omega'nın merkezi saniye ibresine sahip ilk kol saati oldu. 1950'lere gelindiğinde cinsiyetler arası eşitlik artık iyice önem kazanmıştı. Bu kritik dönemde Omega cesur ilanlarıyla kadınların yanında yer aldı. Hatta bir tanesinde şöyle yazıyordu: "Kadın, hayatın tüm alanlarında en az erkek kadar aktif, sportif ve meşguldür ve o da tıpkı bir erkek gibi hassas bir saat ister."


Markanın yüzlerinden Nicole Kidman

Bugün işler eskisi gibi olmasa da kadınlar hakları için mücadele etmeye, Omega ise kampanyalarında güçlü kadınlara yer verip, destek olmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanını dolaşan Her Time sergisi de Omega'nın kadın saatlerine dair 100 yılı aşkın hikayesini, zaman içinde değişen stillerini anlatıyor. 2015'te Nicole Kidman'ın açılışını yaptığı sergi, Cindy Crawford, Kaia Gerber, Naomie Harris gibi pek çok güçlü kadını ağırlamaya devam ediyor.


Omega'nın 1914 tarihli Five O'clock Tea ilanı