Liya Kebede, Lemlem markasını anlatıyor
MODA

Liya Kebede, Lemlem markasını anlatıyor

40 yaşındaki model Liya Kebebe, Lemlem markasının kurucusu olarak el sanatlarıyla yaratılan lüksü destekliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Nisan 2019

Lemlem markasını doğum yerim olan Addis Ababa, Etiyopya'daki dokumacılığı ve geleneksel zanaatkarlığı desteklemek için kurdum. Hedefim, moda endüstrisinin Afrika'nın üretim açısından ne denli yaratıcı bir kaynak olduğunu keşfetmesini sağlamaktı.

12 yılın ardından insanların hayatına dokunabildiğimizi görmek inanılmaz. Marka olarak beş Afrika ülkesinde, 250 zanaatkarla üretim yapmayı sürdürüyoruz. Günlük stilimi modern ve rahat parçalar oluşturuyor.

Lemlem kaftanlar ya da elbiseleri gündüzden geceye rahatlıkla uyarlayabiliyorum. Aksesuar olarak da Aurélie Bidermann halka küpelerle eşleştirmeyi seviyorum.

Sneaker'lar vazgeçilmezlerim arasında yer alıyor. Bu aralar favorim Louis Vuitton Archlights. Stil konusunda tek bir kuralım var; işi zorlamamak. Stil
kesinlikle kişiye özgü şekillenmeli ve o kişinin bir yansıması olmalı. Dolayısıyla trendler beni çok fazla etkilemiyor. En değer verdiğim parça, lise
sonda Etiyopya'dan ayrıldığım dönem babamdan aldığım sweatshirt.


Louis Vuitton Archlights

En sevdiğim aksesuarlar ise beni uzun uçuşlarda sıcacık saran Lemlem eşarplar. Seyahat etmek istediğim rotalar; Bhutan, Hindistan ve Mısır. Ayrıca Orient Express ile yolculuğa çıkmayı ve çocuklarımla birlikte safariye katılmayı da çok istiyorum. L'Oréal Paris Unlimited maskara ve True Match fondöten güzellik ürünleri arasında vazgeçilmezlerim.


Lemlem fular

Kitap okumayı çok severim ve her daim yanımda kitap taşırım. Bu aralar Orhan Pamuk'un My Name Is Red, Haruki Murakami'nin 1Q84 ve Hermann Hesse'nin Demian adlı kitapları favorilerim arasında.

Şu aralar ise Hemingway'in The Old Man and the Sea kitabını okuyorum. Beni en çok etkileyen sanatçılar Gustav Klimt ve Egon Schiele. Hayran olduğum müzisyenler Bob Marley, Rodriguez, Eagles, Tiken Jah Fakoly ve Queen. Her daim arkasında durduğum değerler; adalet ve eşitlik. Günümüzde birçok korkutucu olay yaşanıyor; öğrencilerime, kendilerine ve diğer insanlara karşı saygı duymalarını ve nazik davranmalarını öğretmeyi amaçlıyorum.