Prada Invites projesi
MODA

Prada Invites projesi

Prada, Milano'da yer alan Galleria Vittorio Emanuele II butiğinde, Prada Invites lansmanını, 3B sanal gerçeklik deneyimi ile Google işbirliğinde kutladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Nisan 2019

Prada Invites, lüksün geleneklerini artıran ve bugün Prada'nın temel malzemesi ve markanın dokusu olan naylonun evreni etrafında dönen olağanüstü yaratıcı akıllarla işbirliği içerisinde olan bir proje olarak öne çıkıyor. İlkbahar / Yaz 2019 için Cini Boeri, Elizabeth Diller ve Kazuyo Sejima, kadınlar için benzersiz ürünler tasarladılar. Cini Boeri her durumda ihtiyaca göre, faydalı ve uygun şekilde genişletilebilen veya küçültülebilen bir çanta yarattı; Kazuyo Sejima 'daln' denilen uzun bir çanta ve 'yooo' olarak adlandırılan hem eğlenceli hem de çok yönlü kavisli bir çanta tasarladı. Elizabeth Diller, 'The Yoke' çantasını ve 'The Envelope' garment çantasını çoklu fonksiyonlar düşünerek tasarladı.

Milan mağazası, üç kadın mimarın farklı tasarım yaklaşımlarını ve stillerini gösteren, büyüleyici bir atmosfer yaratan özel bir kurulum sundu. Durumu daha etkili belirtmek için Prada, konukların 3B sanal gerçeklik deneyimlemelerini sağlayan Google ile işbirliği yaptı. Etkinlik sırasında, sanatçı Anna Zhilyaeva Google'ın üç boyutlu alanlara boyamak için geliştirdiği sanal gerçeklik uygulaması olan Tilt Brush'ı kullanarak, Milano kentinden ve Cini Boeri tarafından tasarlanan öğeden ilham alan sanal bir manzara yaratarak canlı performans sergiledi. Özel 3D izleyiciler sayesinde, konuklar son eserleri farklı açılardan ve gerçek zamanlı olarak da keşfetme şansı yakaladılar.

Davete, Johanna Agerman Ross, Laura Baldassarri & Alberto Biagetti, Nicolas Bellavance-Lecompte, Stefano Boeri, Francesco Bonami, Germano Celant, Barnaba Fornasetti, Formafantasma, Martino Gamper, Konstantin Grcic, Jacques Herzog, Beatrice Leanza, Pierre Marie, Nicolas Moussallem & David Raffoul, Karim Rashid, Kazuyo Sejima, Deyan Sudjic, Francesco Vezzoli, Bethan Laura Wood and Olimpia Zagnoli gibi isimler katılım gösterdi.