Mehry Mu İlkbahar/Yaz 2019
MODA

Mehry Mu İlkbahar/Yaz 2019

Mehry Mu markasının kurucusu ve tasarımcısı Güneş Mutlu Mavituncalılar, 1950’ler estetiğinden denizkızlarına uzanan ilham kaynaklarıyla son koleksiyonunun ortaya çıkış hikayesini paylaştı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Nisan 2019

Mehry Mu İlkbahar/Yaz 2019 için ilk ilham perim, 2017 kışında gittiğim Floransa seyahatimde omzuma dokundu. Uffizi Gallery'de Boticelli'nin Venüs'ün Doğuşu eseri, koleksiyonun ilk katmanı oldu. Eserdeki ipeksi dokunuşlar, istiridyenin kıvrımları ve inci referansı, beni hep çok sevdiğim denizkızlarının dünyasına götürdü. Küçük denizkızı Ariel'e olan aşkımı, daha yetişkin bir içerikle güncelleme isteği ile doldum. 2017'nin sonlarına doğru, bir yılbaşı partisinde Pınar & Viola dijital sanat duo'sunun Pınar Demirdağ'ı ile tanışmıştım.

Mehry Mu'da her sezon çantalarımıza, özel kılıflarımız ve iç astarlarımız ile ruh, sanat ve kültürel miraslar üflemek hem büyük keyif, hem de alametifarikamız. Pınar ve Viola'nın bize özel bir desen çalışması fikri de o gece doğdu. Böylece çantalarımız denizkızları, fırsat eşitliğini temsil eden kadın yüzlü antik paralar, mücevherler, inciler ve antik doğa resimleri ile sarmalandı. Bu sanat çalışmasını o kadar sevdim ki, Pınar'la birlikte denizkızlarını bazı çantalara da uyarladık.

İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonu, Mehry Mu'nun sürdürülebilirlik yolunda attığı ilk somut adım oldu; bazı çantalarımız vegan deriler ve doğal malzemelerle üretildi. Uzun zamandır David Webb, Lalaounis ve Urart gibi markalarda karşımıza çıkan burgu bilezik tasarımlarını da koleksiyona yansıtma fikrinin peşine düştüm ve Mehry Mu'ya yeni bir 'imza' model olan, sapları burgu bilezikleri andıran Lian Bag'i ekledim. Koleksiyonun renklerinde, lake boyama ile kaplı ahşap ponponlar ve saplar tam da peşinde olduğum 50'ler İtalya'sındaki şıklığa gönderme oldu.

ChaCha's Shells ise Mehry Mu'daki sağ kolum Çağlar Yalçın'a ithafen gelişti. Yine istiridyeyi andıran, yeni burgulu saplarla da bağdaşan, saten halattan bucket çantalar; 50'lerden bir sahneye uydukları kadar, içinde olduğumuz, hafif uçarı, sade ve neşeli hayata da gönderme yapıyorlar. Her zamanki gibi zamansız ama yeniliklerle dolu, sofistike ama sade bir koleksiyon hayal ettim. İlkbahar/Yaz 2019 çantalarımı ömür boyu saklayıp, kızım Fey'e devretme hayali kuruyorum.