En iyi cilt temizleme ürünleri
MODA

En iyi cilt temizleme ürünleri

Cilt temizliğinde, konu yüz yıkama olduğunda tek bir formül asla yetmez. Peki, hangi temizleyiciyi seçeceğimize nasıl karar vermeliyiz? Bu sorunun cevabı iki beklentide gizli; cilt arınmışlık hissi taşımalı, aynı zamanda canlı ve dolgun görünmeli.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Nisan 2019

BALM, YAĞ, MİSEL SU: CİLT TEMİZLİĞİ KONUSUNDA BİLMENİZ GEREKENLER
2016 yılında yapılan bir araştırma, hava kirliliği ile ciltteki leke oluşumu arasında doğrudan bağlantı olduğunu ortaya koyuyor. Cildi düzenli olarak temizlemenin kritik önem taşıdığını söyleyen dermatolog Dendy Engelman, temizlik sonrası cilde uygulanan ürünlerin daha güçlü etki gösterdiğini ekliyor: "Ürünlerin formülündeki aktif içeriklerden en yüksek oranda yarar görmek için düzenli olarak cilt temizliği yapmanız şart." Peki, en etkili cilt temizleme yöntemi nedir? Engelman'a göre, bu konuda dikkate almanız gereken ilk şey cilt tipinize göre seçim yapmak. Akneye yatkın, yağlı bir cilde sahipseniz, formülünde salisilik asit gibi kimyasal soyucular barındıran ürünlere yönelebilirsiniz. Kuru cilt tipleri krem ya da yağ bazlı cilt temizleme ürünlerini rahatlıkla kullanabilirler.

Tabii, yaşam tarzınızın da bu denklemde etkili olduğunu unutmayın. Eğer fondöten kullanıyor ya da kirli hava şartları altında yaşıyorsanız, cildinize çifte temizlik uygulamanız şart. Kore'de popülerliğini koruyan bu güzellik disiplinine göre ciltte biriken kir ancak çift aşamalı temizlik ritüeli sayesinde arındırılabiliyor.

Ritüel, makyajı ve kiri hızla eriten yağ bazlı bir temizleyici ile başlıyor ve cilt tipine uygun bir temizleyici ile devam ediyor. Cilt temizliği hakkında akıllara takılan bir diğer soru da şu; sabahları yüzümüzü yıkamalı mıyız? Cevabı, bizleri misel su konseptiyle tanıştıran Fransızlar veriyor: "Makyaj temizleme pamuğuna birkaç damla misel su damlatmak, sabahları cilt temizliği için yeterlidir."

NORMAL CİLTLER İÇİN
Garnier SkinActive Micellar Cleansing Water All-in-1 Waterproof makyaj temizleyicisi, ciltte biriken yağ, kir ve makyajı nazikçe, ardında yağlı bir doku bırakmadan temizliyor.


KARMA CİLTLER İÇİN
Chanel La Mousse Anti-Pollution Cleansing Cream-to-Foam temizleyicinin krem dokusu suyla temas ettiğinde ferahlatıcı bir köpüğe dönüşerek cildi arındırıp dengeliyor.


YAĞLI CİLTLER İÇİN
Eğer Neutrogena'nın klasik Deep Clean serisini denediyseniz, cildi kurutmayan pürüzsüz temizlikle tanışmışsınızdır. Serinin en yenisi Deep Clean Purifying Cream-to- Foam Detox Cleanser, aynı hissi bu kez köpüklü bir temizleme ritüeliyle tamamlıyor.


KURU CİLTLER İÇİN
Japonya'nın en ünlü temizleyicilerinden biri olan DHC Deep Cleansing Oil, besleyici zeytinyağı, E vitamini ve biberiye yağı içeriğiyle cildi temizlerken nem kazandırıyor.


HASSAS CİLTLER İÇİN
Cetaphil Gentle Skin Cleanser, hafif formülüyle natürel nem bariyerine zarar vermeden cildi temizleyen, dermatolojik anlamda da cilde dost olan bir temizleyici.


MAKYAJ TEMİZLEYİCİSİ
Clinique Take the Day Off Cleansing Balm formülündeki safran yağı sayesinde en inatçı makyajı dahi hızla ve kolayca ciltten arındırıyor.