Karl Lagerfeld'i anma töreni düzenlenecek
MODA

Karl Lagerfeld'i anma töreni düzenlenecek

Şubat ayındaki vefatıyla moda dünyasını yasa boğan Karl Lagerfeld'in anma töreni 20 Haziran'da Paris'te bulunan ve Chanel'in gösterilerini gerçekleştirdiği Grand Palais içerisinde yapılacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Mayıs 2019

Zeynep Gürer

Moda dünyası, Karl Lagerfeld'in Şubat ayındaki vefatıyla en ünlü tasarımcılarından birini kaybetti. Kariyeri boyunca iki büyük moda evi olan Chanel ve Fendi'nin yaratıcı direktörlüğünü yapmanın yanı sıra kendi isim markası olan Karl Lagerfeld'i de yöneten Karl Lagerfeld, şimdi bu üç moda markasının ortak "Karl For Ever" etkinliğiyle anılacak.

Paris Erkekler Moda Haftası boyunca gerçekleşecek olan etkinlik, Grand Palais'in ana salonunda üç büyük ekranda oynanan video montajları ile efsanevi tasarımcıya saygı duruşunda bulunulacak. Lagerfeld'in 300.000'den fazla kitaptan oluşan etkileyici kütüphanesinin önünde çekilen görüntülerde moda, sanat ve kültür konusundaki ortaklarıyla yapılan görüşmeler de yer alacak.

Anma töreni, tiyatro ve opera yönetmeni Robert Carsen tarafından gerçekleştirilecek ve ayrıca Lagerfeld'in takdir ettiği eserlerin yorumunu yapacak dansçılar, müzisyenler, şarkıcılar ve aktörler de bulunacak.

Chanel'in 2005'ten bu yana hazır giyim ve haute couture moda koleksiyonlarını sunduğu Grand Palais'te düzenlenecek olan anma etkinliği sadece yaklaşık 2.500 misafir için geçerli olacak ve 20 Haziran'da gerçekleşecek.