Michael Kors yeni sezon trendlerini anlattı
MODA

Michael Kors yeni sezon trendlerini anlattı

Michael Michael Kors 15. yılını kutlarken, yeni sezonu, logomania trendini ve son dönemin It-bag’lerinden Cece’yi bizzat Michael Kors’tan dinliyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Mayıs 2019

Çimen Uzsoy G.

Michael Michael Kors markanız artık 15 yaşında. Dönüp baktığınızda bu serüvenin en akılda kalan anları hangileriydi?
Çok fazla var! Dünyanın dört bir yanında açılışını yaptığımız mağazalar, Cece gibi bazı çanta modellerimizin uluslararası must-have mertebesine gelişi, 17 milyondan fazla ihtiyaç sahibi çocuğu doyurmaya yardımcı olan Watch Hunger Stop ürünlerimiz ve daha pek çoğu…

Michael Michael Kors'un İlkbahar/ Yaz 2019 kampanya yüzü Bella Hadid oldu. Bella'yı Michael Kors kadını yapan nedir?
Kampanyanın modern bir jet-set yorumu olmasını istedik. Bella Hadid, güncel, maceraperest ve 7/24 aktif biri. Tam anlamıyla bir modern jet-set kadını ve bence rahat cazibeyi ve günümüz jet-setinin yüksek hızdaki hayatını anında yansıtıyor.

Koleksiyonun ardındaki ana ilham kaynaklarınız neler?
Tüm koleksiyon hız, enerji ve optimizm üzerine kurulu. Çapraz askılı olanlardan bel çantasına birçok hands-free çanta modelimiz var. Bunları ayrı ayrı ya da bir arada kullanabiliyorsunuz. Sneaker'lardan kargo pantolonlara, feminen elbiselerden rahat denimlere her şey mevcut. Hepsi bugünkü hayatın hızını yansıtmaya yönelik.

Koleksiyonda kişisel favorileriniz hangileri?
Kamuflaj desenli parçalar eğlenceli ve tam bahar tazeliğinde. Bir de bugünün modern bakış açısıyla yorumladığımız bel çantasını seviyorum.

Dünyanın dört bir yanında mağazalara sahip bir tasarımcı olarak buna en iyi cevabı verebilecek kişilerden birisiniz: Sizce lüks anlayışı coğrafyaya göre değişir mi? Tasarlarken kafanızda global bir lüks algısı mı var?
Lüks sizi özel hissettiren herhangi bir şey olabilir ve bu his kişiden kişiye değişir. Kimisi için bir çanta olabilir, bir başkası için güzel bir elbise veya bir saat. Benim içinse zaman. Lüksün tanımı kim olduğunuza göre değişir.

Michael Michael Kors bünyesinde hem mekanik hem de dijital saatler var. Sizin tercihiniz hangisi?
Her ikisinin de farklı avantajları var. Ben geleneksel bir saat kullanmayı tercih ediyorum çünkü telefonum zaten sürekli faal. Takvim, e-mail, mesaj derken, tüm bunlar kol saatime çok fazla gelirdi.

En son ne zaman siyah dışında bir renk giydiğinizi hatırlıyor musunuz?
Aslında her zaman siyah giymiyorum, arada bir zeytin yeşili ya da füme de giydiğim oluyor. Bazen de kamuflaj desenli kargo pantolon giyiyorum!

Seyahat etmeyi sevdiğinizi biliyoruz, bu sırada karşınıza çıkan insanlar, manzaralar, kültürler sizde nasıl bir etki bırakıyor?
Her zaman seyahatlerimden ilham alırım. Tanıştığım insanlar, karşıma çıkan renkler, doğada bulduğum dokular, bazen rüzgarın keten bir perdeyi hafifçe dalgalandırması gibi ufak bir şey; pek çok şey sayesinde eve tazelenmiş ve müthiş ilhamla dolmuş olarak dönerim.

Broadway müzikalleriyle çok ilgilisiniz, hatta bir gösteri sahneye koymak istediğinizi söylemiştiniz. Favorilerinizi alalım.
Son favorim, yatırımcılarından biri olduğumuz Network. Kostüm tasarımı söz konusu olduğunda dönüşüm fikri hoşuma gidiyor: Sabrina'daki ana karakteri Paris'ten New York'a dönüşünde giydirmek, Working Girl'ü sahneye uyarlayıp Tess McGill'in baştan yaratılışını görmek veya My Fair Lady'yi modern zamana adapte etmek gibi. Modayla ilgili en güzel şey tüm ruhunuzu değiştirebiliyor oluşu ve tüm bu hikayeler de işte bununla alakalı.

Cece, MMK İlkbahar/Yaz 2019'un imza parçalarından. Çok kullanışlı ve şık. Tasarlarken aklınızda neler vardı?
Cece çanta tamamen mükemmel zıtlıklar üzerine kurgulandı. Net biçimlendirilmiş formu modern ve şık bir his yaratırken, yumuşak kıvrımları ona feminenlik katıyor ve metalik dore detaylar tasarıma ışıltılı bir dokunuş ekliyor.

Logomania trendi Türkiye'de de oldukça popüler ve tüketiciye sunulan MK logolu çok fazla seçenek var. Moda endüstrisini sokak stiliyle etkilemek nasıl bir his?
Moda, içinde yaşadığımız dünyanın bir yansıması ve dünya gittikçe hızlanıyor. Bu nedenle insanların daha sportif ve sokaktan ilham alan stilleri tercih etmesi çok mantıklı.

Bu sezon feminen detayları spor giyimle bir araya getirdiniz. Bu kombinasyonu uygulamak isteyenlere ne önerirsiniz? Görünümlerini yaratırken başvurmaları gereken kilit öğeler neler?
Her zaman beklenmedik şık birliktelikleri sevmişimdir; kontrastlarda beni çeken bir şey var. İşin sırrı dengeyi yakalamakta. Feminen floral bir elbiseyi sneaker'lar veya bir kamuflaj deseni dokunuşu ile kombinleyecekseniz, renklerin birbirini tamamladığından ve proporsiyonların dengeli olduğundan mutlaka emin olun.