Tutkunun stili: Yasemin Öğün
MODA

Tutkunun stili: Yasemin Öğün

Moda Tutkusu olarak tanıdığımız influencer ve tasarımcı Yasemin Öğün'ün evine konuk olduk, şu sıralar gündeminde olanları ve yeni projelerini öğrendik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Haziran 2019

Çimen Uzsoy G.
Fotoğraf Selin Saral

Moda Tutkusu'na artık tek başına devam eden Yasemin Öğün, sakinleşen stilini ve gündemindekileri paylaşıyor.

Karl Lagerfeld'in dünya genelinde 'resmen' tanıdığı birkaç moda blogundan biri olarak rüştünü daha yolun en başında ispat etmişti Moda Tutkusu. Zamanla bir markaya dönüşerek influencer ve tasarımcı apoletlerini de omuzlarına ekledi. Birkaç ay önce ise markanın ardındaki iki arkadaş herkesi şaşırtan bir kararla ortaklığa son vererek, kendi yollarında ilerlemeyi seçti. Yasemin Öğün artık Moda Tutkusu'nun ardındaki tek isim. Güneşli bir bahar günü, Teşvikiye'deki evinde bir araya geldiğimizde bize hem yeni projelerinden söz etti hem de sezonun en havalı trendlerini stiline nasıl uyarladığını gösterdi.

Evinde konfor köşen neresi? Stresli bir günün ardından eve geldiğinde ne yaparsın mesela?
Kesinlikle beyaz koltuğum. Hele stresli bir gün yaşadıysam rahatlatıcı müzik eşliğinde uzanmayı ve hatta kestirmeyi çok seviyorum.

Bu aralar en büyük moda tutkun?
Şeffaf ayakkabı ve çantalara inanılmaz takıntılıyım. Ayrıca bol kesim, büyük beden jean ve ceketler favorim.

En son ne aldın? Ne zaman ve nerede giymeyi planlıyorsun?
En son bir çift kırmızı Celine topuklu sandalet aldım. Havaların iyice ısınmasını bekliyorum. Onları her yerde giyebilirim. Jean'ler ve klasik bol kesim pantolonlar ile harika duracaklar.

Gardırobunun maddiyattan bağımsız olarak en değerli, yangında ilk kurtarılacak parçası hangisi? Hikayesini öğrenebilir miyiz?
Yves Saint Laurent çantam olurdu; ona Paris'te görür görmez aşık oldum. Kate Moss defile parçası bir üründü ve sadece bir tane vardı. Benim dışımda başka biri daha o çantaya bakıyordu. Almaması için dua ettiğimi hatırlıyorum, oysa ben genelde yurtdışı seyahatlerim için önce alınacak parçaları hafızaya alır, en son karar verip toparlarım. İlk defa, "Hemen benim olmalı" dedim ve kadın elinden bıraktığı anda çantayı kapıp kasada buldum kendimi. Sonuç olarak çok sevdiğim ve kullandığım bir çantam oldu. Her şeyini zamansız almayı seven biri olduğumu da düşünürsek, onun yeri ayrı. Her görenin bayıldığı bir parça olduğunun da altını çizmem gerek!

Stilin zaman içinde nasıl değişime uğradı? Şu an nasıl bir yerde olduğunu hissediyorsun?
İtiraf etmeliyim ki, eski fotoğraflarıma bakmaktan pek keyif almam. Eskiden çok riskli ve cesur giyenen biri olduğumu düşünüyorum; asi, maskülen ve karışık. Şimdi daha sakin bir tarzım var. Jean'leri ceketlerle giymeyi seven, genelde tek renk kullanan biri oldum. Hatta geceleri fazla feminen olduğumu bile söyleyebilirim.

Sosyal medya, daha spesifik olursak Instagram işinin önemli bir parçası. Buna rağmen paylaşımların moda ve stil çerçevesinden dışarı çıkmıyor. Oğlun olduğunu pek çok kişi bilmiyor bile. Özel hayatını dışarıda tutmayı nasıl başarıyorsun?
Moda Tutkusu hesabım hobi olmaktan çıkıp, tamamen bir işe dönüştü ve orada sadece moda üzerine şeyler paylaşmayı tercih ediyorum. İş olarak gördüğüm bir hesaba özel hayatımı dahil etmeyi pek doğru bulmuyorum. Ayrıca takipçilerimin beklentisinin de özel hayatımdan çok moda olduğunu düşünüyorum. Ama ara ara belki minik detaylar verebilirim.

Sence baharda İstanbul'un tadı en güzel nerelerde çıkar?
Baharda İstanbul bence çok keyifli oluyor. Özellikle Nişantaşı ve Bebek'teki minik kafelerde oturup, arkadaşlarımla keyifli bir kahvaltı yapmak veya akşam yemeği yemek çok mutlu ediyor beni. Yaz kadını olarak inanılmaz enerji doluyorum. Hatta öğle arası minik kahve kaçamakları da vazgeçilmezim. Bir de baharda sahilde sabah yürüyüşlerini çok seviyorum. Erkenden kalkıp güne tertemiz bir havada başlamak bana enerji veriyor.

Yakın zamanda iş ortağın ile yollarınızı ayırdınız ve moda markanız My Best Friends'deki haklarından vazgeçtin. Yeni bir moda markası kurmayı planlıyor musun?
Çok fazla planım var aslında. Yapmak istediklerim ve yapacaklarım... Önümüzdeki kış kendi markamı çıkarıyorum. Temmuz veya Ağustos gibi koleksiyonum hazır olacak. Ayrıca en büyük hayallerimden olan Modatutkusu Shop gerçekleşiyor. O da büyük ihtimalle Haziran ortası gibi açılmış olacak. Türk markalarını destekleyeceğimiz, aynı zamanda her markayla projeler yapabileceğimiz çok farklı bir platform. Çok fazla detay vermek istemiyorum ama güçlü bir altyapıyla açılacak bir online mağaza olacak. Son olarak da sürpriz bir markayla mini bir koleksiyon çıkarıyorum. Bu ay içinde koleksiyonum satışa çıkmış olacak. Bu sezon benim için çok hareketli, aynı zamanda çok heyecanlı geçiyor.

Yaz için planların?
Sanırım çok fazla tatil yapamayacağım. Minik kaçamaklar olacak büyük ihtimalle. Benim için bu yaz "doğum" dönemi. Yeni marka ve projelerin başlangıcı diyebiliriz.