Bodrum'un yeni kalesi: Chanel
MODA

Bodrum'un yeni kalesi: Chanel

Chanel’in Türkiye’de açtığı ilk yazlık butiği; içinde sürpriz it-parçalar ve renkli klasikler barındıran, Ege Denizi’ne nazır bir moda limanı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Haziran 2019

Güneş Uysalefe

Saint-Tropez, Courchevel, Capri... Dünyanın en lüks seyahat adresleri arasında artık Bodrum'un da gösterilecek olması büyük ayrıcalık. "Bodrum zaten bu uluslararası çekim merkezlerinden biriydi!" diyeceklere sormalı; kime ve neye göre? Evet, Kate Moss'un detox inzivası, marinada görüntülenen Abramovich'in yatı ve diğer ünlüler, restoranlar ve plajlar, hepsi malum. Ancak jet-set'in beğeni ve karar çıtası artık çok yüksek, referans noktaları ise keskin. Örneğin Mandarin Oriental'ın Como Gölü'nden Marakeş'e uzanan otel zincirinin son halkasını Türkbükü'nde özel bir koyda açması, Bodrum'u hesaba katmayan birinin artık aklını çelebilir. Böyle kurumlar, safi turizm iş ortakları değil, Bodrum'un tarihi, doğası ve kendine has Ege kültürünün hak ettiği değeri görmesine katkıda bulunan anlamlı mihenk taşları ve hatta yörenin gelecekteki 'yerlileri'. Şimdi yeni bir komşuları daha var; Chanel.

Zen mimarideki sezonluk butiği, Mandarin Oriental'ın muazzam peyzajının göbeğinde bu yaz Eylül sonuna kadar açık olacak. Chanel, en başta adı geçen şehirlere yıllardır konuk olur, yazlık ve kışlık özel adresler açar, yani buraya tek seferlik bir pop up mağaza demek yanlış olur; Bodrum'un artık Chanel haritasına resmen eklendiğini varsayabiliriz. Hikayesindeki dönüm noktaları Fransa'nın Atlatik kıyısındaki sayfiye adresleri Deauville ve Biarritz olan, kurucusu Gabrielle 'Coco' Chanel'in Venedik'ten aldığı ilhamla siluetleri şekillenen markanın, Ege'nin turkuvaz sularına gelmesi çok da şaşırtıcı değil.

Traverten taş ve ahşap malzemelerin bej tonlarla çevrelediği butik, İlkbahar/Yaz 2019 ve Paris-New York Pre-Fall 2019 koleksiyonlarından bir seçkiye ve mayo, şort gibi tasarımların yer aldığı, plaj odaklı Coco Beach de Chanel koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Bodrum'da, mavi ve yeşilin ortasında, bir askıda masumca sallanan siyah-beyaz mayonun, bir derginin kapağında tüm ihtişamıyla yer alan süpermodel üzerinde ya da vitrindeki mankenin giydiği, havlu kumaştan etek-üst takımın Nicole Warne gibi bir Instagram fenomeni üzerinde karşımıza çıkabileceği hangimizin aklına gelirdi?