Plajda 90'lar etkisi
MODA

Plajda 90'lar etkisi

Moeva London’ın baskılar ve vegan deri ile zenginleşen Glam koleksiyonunu, markanın tasarımcısı ve üç ortağından biri olan Burcu Togay’dan dinledik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Haziran 2019

Bu koleksiyonu düşlemeye başladığımda, geçmişi hayal ederken buldum kendimi. Kıyafetten anlayacak yaşa geldiğimde etrafımda gördüklerim, ruhumdaki yansımaları ve aklımdaki hatıraları başlangıç noktam oldu; annemin geniş vatkalı deri ceketleri, yüksek bel bol jeanler'le kombinlediği crop atletleri, parlak taytları… 90'lar, Glam koleksiyonumuza ilham veren en önemli dönemdi.

O döneme has asi duruş, eklektik ve kaba parçaların ahenkle oluşturduğu uyum üzerine kafa yorarken koleksiyonun taslağı oluşmaya başladı. Moeva kadını, kendine güvenen ve dişiliğini sergilemekten hoşlanan bir kadın. Onu 90'ların maskülen tarzı ile buluşturmak en zor kısımdı. Ortak payda bularak, bunun üstüne gitmeye çalıştık, böylece ilk vegan derili koleksiyonumuz ortaya çıkmış oldu. Glam'de Moeva çizgisi doğrultusunda aksesuarlı ve ilginç kesimli parçalar olduğu gibi, günlük hayatta jean veya etekle kombinlenerek sokaklara taşınabilecek body tarzı sakin parçalar da yerini aldı.

Pop kültürünün etkisiyle klasik formlara eklediğimiz cut out'larla biraz daha sıradışı formlar yaratmayı hedefledik. Bu nostaljik formları tırtıklı kumaşlarla hayata geçirip retro-modern bir görüntü oluşturduk. Sportif siluetler, gym kültürü ve en büyük sembollerinden olan taytlar da parlak kumaşlar ve parçalı atletik kesimlerle koleksiyona dahil oldu.

Dönemin pop renkleri olan saksların, kırmızıların yanına bu sezonun trendi olan kiremit, toprak rengi gibi nötr tonları eklediğimiz bir skala ile ilerledik. Sezonun en büyük yeniliklerinden biri ise Hawaii gömleklerini modern Moeva kadınına uyarlamamızı sağlayan özel baskılar oldu.