Harry Winston The Avenue Koleksiyonu
MODA

Harry Winston The Avenue Koleksiyonu

Harry Winston, markanın en sevilen motiflerinden bazılarını yeniden yaratan Avenue Classic Moon Phase’i sunar. Göz kamaştıran pırlantalarla süslenmiş göz alıcı sedef arka plan, Ay’ın evrelerinin büyüsünü Harry Winston'ın benzersiz çekiciliğiyle bileğinize

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Temmuz 2019

Winston Mavisi
Uzun süredir markanın özünü oluşturan mavi renk, 1949'da efsanevi 45.52 karatlık mavi Umut Elmasını satın alan ünlü Amerikalı mücevherci Harry Winston ile özdeşleşmiş bir renktir. Kadranın dinamik iki tonlu mavi şeması, elde boyanan sedef ile yeniden yaratılarak engin gökyüzünde yumuşak, buluta benzeyen şekilleri ortaya çıkarıyor. Kadranın üst kısmındaki özel Harry Winston Zümrütü'nden saçılıyormuş gibi görünen güneş ışınları, kadranın kenarlarına doğru yolculukları sırasında giderek genişliyorlar. Koyu mavinin açık mavi ışınlarla yarattığı kontrast, kadranı süsleyen pırlanta kümeleri için film sahnesini andıran bir fon oluşturuyor.

Avenue'nun yeniden yaratılan bu modeli ayrıca, muhteşem Havana kahverengisi sedef kadran ve 18 ayar pembe altın kasa seçeneği ile de sunuluyor.

Pırlanta Kümeleri
Markanın özel tasarım tekniği kümeleme, 1940'ların başında Bay Winston tarafından değerli taşları dönemin durağan ve geleneksel ifadelerinden arındırmak için geliştirildi. Damla, markiz ve yuvarlak gibi farklı şekillerde kesilen pırlantaları farklı açılarda yerleştirerek taş kümelerini hareket ve hayat dolu üç boyutlu heykellere dönüştürdü. Kümelemenin göz alıcı güzelliğini yeniden yaratmak için motifin etkisini güçlendiren, bazıları altından damla şekilli siluetlerle çevrelenmiş bir grup pırlanta, 18 ayar altın Harry Winston logosunu çevreleyen ışıltılı pırlanta yıldızdan tüm yönlere doğru yayılıyor.

Ay göstergesi saat 6 yönündeki bir açıklıkla yer almakta ve yıldızların aydınlattığı gece göğünde ilerleyen Ay'ı göstermektedir. Ay göstergesini daha da şık hale getirmek için boyutunu en geniş hale getiren yeni bir kalibre geliştirildi. İsviçre quartz mekanizmasıyla tamamlanan saat, merkezi akrep ve yelkovan kollarına, Ay göstergesine ve saat 6 yönünde pırlantalardan oluşan bir yarım çemberin üstünde yer alan küçük bir saniye göstergesine sahiptir.

Avenue Koleksiyonunun 20. Yıl Dönümü
Avenue Koleksiyonu 20. yıl dönümünde yeni yıllara adımını atarken birçok yeni modeli de karşılıyor. Adını dünyanın en prestijli satış noktalarından biri olmasının yanı sıra Harry Winston'ın New York Flagship Salonuna ev sahipliği yapan "Beşinci Cadde"den (Fifth Avenue) almış Avenue Saat Koleksiyonu, 1932'de Harry Winston'ın kendisiyle aynı adı taşıyan şirketini kurduğu Art Deco döneminin şık, modernleştirilmiş geometrisini yansıtıyor. Kasada saat 12 ve 6 yönlerinde küçük bir kemerin içine yerleştirilen iki pırlanta, Beşinci Cadde'de Harry Winston'ın özel dünyasına açılan ihtişamlı girişi andırıyor. 28 pırlanta ve pırlantalı kurma kolunun üzerini süsleyen bir pırlanta ile donatılan kasa, bileğin doğal hatlarını takip edecek şekilde kavislendirilmiştir.

18 ayar beyaz altın Avenue Classic Moon Phase, aligatör deriden sedef pırıltılı mavi bir kayış ile sunulurken pembe altın model aligatör deriden sedef pırıltılı kahverengi bir kayış ile sunulmaktadır. 18 ayar altından katlanabilir toka setinde Pırlantaların Kralı'na sonsuz bir saygı duruşu niteliğinde 6 adet pırlanta yer almaktadır.

Her iki kasa da 18 ayar altın veya pırlantalarla süslenmiş 18 ayar altın toka ile kayışa takılabilmektedir.