Balmain Amerika'yı yeniden keşfediyor
MODA

Balmain Amerika'yı yeniden keşfediyor

Olivier Rousteing, gündelik hayatın zorluklarına takılan “Balmain Ordu”sunu giydirirken, bu tarz hassasiyetlere pek dikkat eden bir tasarımcı değil.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Temmuz 2019

#MeToo hareketinde de çizgisini değiştirmedi, göçmen olaylarında da çok sesini çıkarmadı. Ama artık onun da canına tak etmiş olacak ki, "Asıl Amerika bu değil" dedi. Özgürlüklerin, çok sesliliğin ülkesi, demokrasinin kalkanı bu olmamalı diye düşünerek, Kızılderili desenlerinden Güney Amerika pançolarına, kovboy şapkalarından Grand Canyon panoramalarına uzanan, kendi aklındaki Amerika'yı tasvir etti. Balmain koleksiyonunda Rousteing tarafından dikkat çekilmek istenen bir diğer konu da erkeklerin içlerindeki feminen güce kulak vermeleri gerektiği. Kadın ve erkek modeller arasında yoğun geçişler olan koleksiyon, insanların kendilerini bir bütün olarak kabul ettikleri zaman asıl güçlerine ulaşabileceklerini anlatmayı hedefliyor.

Chloé'den tanıdık gömlek elbise Balmain koleksiyonunda da yer alıyor, yani bu parçaları fast fashion'da görmemiz artık belli ki an meselesi. Bir de bol püsküllü süet ceketler Resort 2020 süet trendinin güzel birer örneği olarak öne çıkıyor.