Kurumsal couture
MODA

Kurumsal couture

Kurumlara özel moda tasarımı yapan Ezgi Uzunöz, şirket personellerini “kişileştirme” konusunda iddialı. Kendisini ve vizyonunun detaylarını merak ettik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Temmuz 2019

Çimen Uzsoy G.

Parsons Paris'te eğitim aldıktan sonra kendi atölyenizde couture çalışmışsınız. Kurumsal kıyafet tasarımına geçişiniz nasıl oldu?
Modada yakaladığım bilgiyi kurumlara aktarma isteğim beni bu noktaya getirdi. Sektörde eksikliğini hissettiğim kurumsal kıyafetlerle başka bir alana geçtim. Bilgi ve birikimimi Haute Couture dokunuşlarla kurumsal kıyafetlere yansıtarak kendi moda çizgimi başlattım. Kadınlar için kullandığım teknikleri personel kıyafetlerine uyguladım.

İddia ediyorum, personel için yaptığım kıyafetleri herkes rahatlıkla giyebilir. "Personelini kişileştir" benim mottom. Her yaptığım üniforma benim için bir kostüm. Çünkü personel bir bakıma her gün sahneye çıkıyor. Kendilerini iyi hissetmeleri hem kuruma hem de çalışma performanslarına pozitif yansıyor.

Atakule'nin personel giysileri sizin imzanızı taşıyor. Nasıl bir deneyimdi?
Atakule Ankaralı olmadan anlatılmaz. Bu projenin kostümleri çok önemliydi. Kostüm diyorum çünkü Atakule için personel kıyafeti değil, kostüm tasarladık. Mesela kapı görevlilerinin pelerinlerini Atatürk'ten ilham alarak hazırladım. Vale şapkaları atamızın en sevdiği tip şapka. Danışma personeline saat soruyorsunuz, köstekli saatle cevap veriyor. Aslında bir deneyim merkezi. Açılışta personeli defileye hazırlar gibi hazırladık. Tüm personele özel koku yaptırdık. Çok detay gibi görünebilir ama sizi diğerlerinden öne çıkaran bunlar.

Tasarım haricinde bir de "Instagram corner" tasarımları yapıyorsunuz. Bugüne dek neler yaptınız mesela?
Aslında herhangi bir duvara, köşeye couture dokunuşlarla hayat veriyorum. Bu köşe, otel, alışveriş merkezi, mağaza, restoran gibi herhangi bir yaşam alanında karşınıza çıkabilir. Sosyal medya kullanıcıları, Instagram için çılgınca çektikleri fotoğrafları artık bu alanlarda çekebilirler.