Plajdan şehre
MODA

Plajdan şehre

Uçuş uçuş, rengarenk, desenli tunikler, kaftanlar, bluzlar, sadece plajla sınırlandırılmayacak kadar çekiciler. Koleksiyonun detaylarını Ku-Ju’nun ortaklarından Başak Atiyas anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Temmuz 2019

Çimen Uzsoy G.
Fotoğraf Kutup Dalgakıran

Yaz için etkileyici bir tunik koleksiyonu hazırladınız. Kaç parçadan oluşuyor?
Koleksiyon 15 model ve 500 küsür parçadan oluşuyor fakat o kadar çok desen ve doku var ki, birbirinin aynı olan beşten fazla parça bulamazsınız. Müşterilerim kendi yaz gardıroplarını oluştururken özel kalsınlar, hem plajlarda hem şehirde eşsiz görünsünler arzusundayım. Koleksiyonu satışa sunarken en çok dikkat ettiğimiz üç nokta, iyi kumaş kalitesi, mükemmel kalıp ve son trendleri fiyat olarak ulaşılabilir kılmak oldu.

Baskılar ve renkler şahane. Hazırlarken nelerden ilham aldınız, hangi malzemeleri kullandınız?
Ailemiz tekstil ile ilgileniyor, tüm kumaşları kendi bünyemizden temin ediyorum. Olmazsa olmazım, yüzde yüz pamuk, yumuşak, teni okşayan, sarıp sarmayalan dokuya sahip, bir yandan da uçuş uçuş olmaları. Desenli kumaşlarımız minimum metrajlarda sadece Ku-Ju için çalışılıyor, dolayısıyla başka hiçbir noktada aynı deseni göremezsiniz.

Desenleri tüm yıl boyunca yurtdışı seyahatlerimden ve güzel İstanbulum'u gezerken gördüklerimden etkilenerek oluşturuyorum. Bazen bir tabak deseninden, bazen bir pasta süslemesinden, bazen sokaktan geçen bir kadının eteğinin ucundaki desenden hayat buluyorlar. Yaz sıcağında giyilmesini hedeflediğim parçalar o kadar ince dokudalar ki, koca bir kaftanı katlayıp, mendil boyutuna getirerek çantanızda taşıyabilirsiniz. Koleksiyonun bir bölümü tamamen alçak sesli renk geçişi ve kombinlerinden oluşuyor; giyinirken bağırmayan ama güçlü bir kendinden eminlik veren renkler. Bunu çabasız şıklık olarak nitelendiriyorum. Diğer bölümü de yazın coşkusuna yakışan, enerjisini hissettiren, güneşin sıcaklığı ve denizin mavisi ile yarışan, "Ben buradayım" diye bağıran bir uyum içinde.

Hem plajda, hem de şehirde tüm yaz kullanılabilecek ürünler var. Koleksiyonu sonbahar/kış sezonuna da adapte etmeyi düşünüyor musunuz?
Koleksiyonu oluştururken sadece plajı hedeflemedim, şehirde de kullanılabilecek, kadınların hayatını kolaylaştıracak parçalar yapmaya özen gösterdim. Çoğunun ütüye dahi ihtiyacı yok. Tüm koleksiyon birbiriyle model ve desen olarak kombinlenebilir. Tek parça alıp, kendi gardırobunuz ile kombinleyip hayata geçirebilirsiniz. Özel ölçüyle de çalışıyorum, kadınları standart bedenler ile kısıtlamıyorum. Kilolu da olabilirsiniz, çok zayıf da ama bu Ku-Ju kadını olmanızı engellemiyor.

Olmazsa olmazlardan biri de dikiş kalitesi. Koleksiyon kendi içinde de özel bir mini koleksiyon barındırıyor. Bu kadar doğal kumaşlar mutlaka el işi de hak ediyor diye düşünerek sınırlı sayıda ürettiğimiz parçalar var. Koleksiyon, kışın deri, süet, kürk grubu olarak çıkıyor ama tekstil ürünlerimiz bu parçaların arasına karışmaya kış dokuları ile devam edecek.