Karl Lagerfeld'in markası özel bir projeye hazırlanıyor
MODA

Karl Lagerfeld'in markası özel bir projeye hazırlanıyor

Karl Lagerfeld'in kendi moda markası, tasarımcıyı yeni bir projeyle onurlandırmak istiyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Temmuz 2019

Bu yılın şubat ayında vefat eden Karl Lagerfeld markası, tasarımcıya yakın olan sektörün büyük isimlerini de içerecek küresel bir proje hazırlıyor. The White Shirt Project' (Beyaz Gömlek Projesi) adı verilen kampanya kapsamında, Karl Lagerfeld'in ikonik stilini ve ondan kalan tasarım mirası kutlanacak.

Projeyi yöneten Carine Roitfeld, kampanya arkasındaki mantığın Lagerfeld'in söylediği bir şeyden geldiğini açıkladı: "Bana modada en çok neyi icat etmek istediğimi sorarsanız, beyaz gömleği söylerdim. Benim için beyaz gömlek her şeyin temelidir."

Cara Delevingne, Kate Moss, Tommy Hilfiger, Lewis Hamilton, Alessandro Michele, Diane Kruger ve Amber Valletta'nın aralarında bulunduğu tasarımcılar, modeller, sanatçılar ve oyuncular işbirliği içinde bir araya gelerek ikonik bir beyaz gömlek giyecekler.

Lagerfeld'in en sevdiği yedi rakamı da bu projeye dahil edilecek. Final tasarımlardan her biri 77 adet çoğaltılacak ve parça başına 777 € bedeliyle hayır işleri için satılacak. Gömlek satışlarının tüm geliri, Paris Descartes Üniversitesi'ndeki tıbbi araştırmaları finanse eden Fransız yardım kuruluşu Sauver la Vie'ye bağışlanacak. Ayrıca, bu eylül ayında Paris Moda Haftası boyunca düzenlenen final gömleklerinin bir sergisi olacak.