Stella Mccartney LVMH ile anlaşma imzaladı
MODA

Stella Mccartney LVMH ile anlaşma imzaladı

Stella McCartney, Kering ile 17 yıl süren ortaklığını sona erdirdikten kısa bir süre sonra rakip firma LVMH ile sözleşme imzaladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Temmuz 2019

Zeynep Gürer

Stella McCartney, Kering ile yollarını ayırmasından 1 yıl sonra rakip firma LVMH ile anlaşma imzaladı.

LVMH'nin tasarımcıyla ortaklığa girme kararı, şirketin Unesco ile de ortaklık yapmış olması nedeniyle sürdürülebilirlik desteğini hızlandırma planının bir parçası. Anlaşmanın kesin detayları eylül ayına kadar açıklanmayacak olsa da McCartney'nin şirketin çoğunluk hissedarı olmaya devam edeceği belirtildi. Stella McCartney ayrıca markasının erkek giyim, kadın giyim ve çocuk giyimini denetleyen evin yaratıcı direktörü olmaya devam edecek.

Yaklaşık bir yıl önce McCartney, Kering ile 17 yıllık ortaklığını sattığı % 50 hisseyi geri alarak sona erdirdi. Tasarımcı, geçen hafta yayınlanan bir röportajda, lüks markaları bünyesinde barındıran LVMH ile yapacağı anlaşmayı "canlandırıcı" olarak bulduğunu söyledi.

Tasarımcı, Dior, Givenchy ve Louis Vuitton'un da sahibi olan LVMH ile ortak olarak aradığı şeyleri açıkça buldu. LVMH yakın zamanda Rihanna'nın lüks markası Fenty'i de satın almıştı. McCartney neden LVMH'yi seçtiğini şöyle açıklıyor; "Stella McCartney markasına duydukları tutku ve bağlılık yanı sıra sürdürülebilir lüks modasında dünya lideri olarak değerlerimiz eşleşiyor"