Valentino: Bireyselliğe övgü
MODA

Valentino: Bireyselliğe övgü

Paris Haute Couture Haftası, Sonbahar/Kış 2019/20 sezonunu Valentino’nun defilesiyle tamamladı ve Pierpaolo Piccioli’nin dehası bu sezon da moda endüstrisinin takdirini topladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Temmuz 2019

Bireyselliğe inanan ve couture ile farklı kişisel ifade biçimleri arayan Piccioli, "Günümüzde couture'ü canlı kılmanın tek yolu, farklı kadınların kimliklerini ve kültürlerini kucaklamaktır" sözleriyle bu arayışın doğuşunu özetliyordu.

Avedon'un portrelerinden, Guy Bourdin'in provokatif kampanya çekimlerinden, Afrika kültürüne referanslardan izler taşıyan koleksiyonda canlı renkler, cüretkar aksesuarlar, folklorik öğeler, sürprizli bileşenler birbirini kovalıyor, model seçiminden müziklere her ayrıntı hikayeyi tamamlıyordu. Her bir görünüm farklı bir kadının kişisel yolculuğuna odaklanırken, koleksiyonun tamamı bir arada zengin ve çok katmanlı bir işçiliği vurguluyordu. Defilenin finalinde, bu büyüleyici işçiliğin mimarları olan atölye çalışanlarıyla selama çıkan Pierpaolo Piccioli, couture'ün bu gizli kahramanlarını onurlandırmayı da
ihmal etmedi.