MET'deki büyük serginin teması: Karl Lagerfeld
MODA

MET'deki büyük serginin teması: Karl Lagerfeld

New York Metropolitan Müzesi, 150. yıldönümü sergisinin temasını şubat ayında hayata veda eden tasarımcı Karl Lagerfeld'e ithaf edecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Ağustos 2019

New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi'nin 2022'de Karl Lagerfeld'e adanmış büyük bir retrospektif açacağı belirtiliyor. Müzenin baş küratörü Andrew Bolton'un henüz başlangıç ​​aşamasında olan serginin arkasında olduğu söyleniyor.

New York Metropolitan Sanat Müzesi, 2005 yılında Lagerfeld'in 26 yıldır yaratıcı yönetmen olduğu Chanel'e odaklanan bir sergiye ev sahipliği yaptı. Ünlü tasarımcı geriye bakmak yerine ileriye bakmayı tercih ederken, meydana gelmiş olayların gerisine, geçmişine bakmak anlamına gelen "retrospektif" kelimesinden nefret ediyordu.

Bir açıklamasında "Bu dönemin hastalıklarından biri, geriye bakmak" diyen Lagerfeld, "Hayır, unut gitsin. Moda şimdi ve yarın. Geçmişi kim umursar?" ifadesini kullandı.

Retrospektif hakkındaki kişisel hisleri bir yana, Lagerfeld'in mirasını, kişiliğini ve en büyük koleksiyonlarını araştıran bir sergi, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri MET'e çekecektir.

New York Metropolitan Sanat Müzesi, 150. yıldönümünü kutlayacak olan 2020 sergisinin planlarını henüz açıklamaca ancak tema, kotrüm enstitüsünün daimi koleksiyonundan ilham alacak.