Yeni konsept
MODA

Yeni konsept

Pratik çanta ve valizlerin online adresi Bagitgo, içinde kafe bölümü de bulunan ilk konsept mağazasını Caddebostan İskele Sokak’ta açtı. Mağazayı yerinde incelemek ve detaylarını kurucu ortağı Seda Yelkencioğlu Sindel’den dinlemek üzere mekanın yolunu tut

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Ağustos 2019

Çimen Uzsoy G.

Bagitgo.com'u bir süredir biliyoruz ama concept store'unuz henüz yeni. Online mağazacılıktan buraya geçişiniz nasıl oldu?
Bagitgo markası 2017 yılında, Gökyüzü Pazarlama olarak 11 yıldır distribütörlüğünü yaptığımız Alman ve İtalyan çanta ve valiz markalarını bir çatı altında toplamak amacıyla #cantayadairhersey sloganıyla kuruldu. İlk etapta online platformda yer almayı tercih ettik. 2019 yılı itibariyle de müşterilerimizden gelen talepler üzerine, markalarımızı daha yakından inceleme fırsatı bulmaları için Bagitgo Concept Store ve Café'yi açtık. Amacımız diğer illerde de franchise vererek, aynı konseptte Bagitgo mağazaları açmak.

Bagitgo'da hangi markalar ve ürün grupları yer alıyor?
Hayatı kolaylaştıran katlanabilir çantaların dünyadaki mucidi Alman markası Reisenthel, geri dönüşümlü ve ergonomik sırt ve seyahat çantaları kategorilerinde Avrupa'da bir numara olan çevre dostu marka Vaude, tasarımı ve kalitesiyle dikkat çeken, özel limonat kumaştan üretilen body bag ve günlük çantalarıyla yüzde 100 İtalyan markası Orobianco, dünyadaki ilk titanyum ve karbon fiber valiz ve çantaları üreten Teckonomonster, geri dönüşümlü alüminyum ve polikarbon valizleriyle FPM Milano yer alıyor.

Bagitgo markalarının yanı sıra tütsüler, aksesuarlar ve kıyafetler de dikkatimizi çekiyor. Online mağazada olmayıp concept store'da olan neler var?
Mağazamızda en özel markalara yer veriyoruz. Lokal üreticileri de destekliyoruz. Fit 21 by Ece Vahapoğlu, İzipizi gözlük, Homemade Aromaterapi, Prana Vibes Palo Santo tütsüler, Reason Organic Basics, Goorin Bros şapka, Rich & Vibrant organik çorap, Little Things taçlar, Deniz Şenocaklı takıları, Sıcacık Bişey battaniye ve şalları, şu an mağazada mevcut olanlar. Zaman içinde yeni markalar da gelecek.

Bir de cafe bölümü var. Atıştırmalıklar, soğuk ve sıcak içecekler sunuyorsunuz. Mutfağınızın belli bir felsefesi var mı?
Bagitgo Café'nin felsefesi farklılık ve kalite. Ayrıca sağlıklı beslenmeyi ve sporu yaşam biçimi haline getiren müşterilerimize her şeyin en iyisini sunmayı hedefliyoruz. Ev yapımı şekersiz limonata, yeşil detoks içececeği, şekersiz brownie ve kurabiye gibi sağlıklı atıştırmalıklarımız, sandviç, tost, ketojenik pizza gibi çeşitlerimiz var.

Sizin mağazadaki favori parçanız hangisi?
Mağazadaki her ürün favorim aslında. Seçmek çok zor çünkü her markanın ayrı bir hikayesi ve özelliği var. Örneğin Reisenthel'in katlanabilir çantaları ve FPM Milano'nun alüminyum ve polikarbon valizleri; İtalyan çizgileri, şıklıkları ve dayanıklılıkları ile seyahatlerde favorimiz.

Seyahat çantası trendlerinde son durum nedir?
Seyahatlerde 8-9 yıl öncesine kadar iki tekerlekli ve ağır valizler kullanılıyordu. Teknolojinin ilerlemesi ve mobil yaşamın gereksinimleri doğrultusunda daha fonksiyonel, kompakt, hafif ve dört tekerlekli valizler üretilmeye başlandı. Artan cep telefonu kullanımı sebebiyle sırt çantaları, body bag'ler ve bel çantaları da giderek popülerliğini artırıyor.