Kapıların ardında sizi neyin beklediğini keşfedin: Winston Gates
MODA

Kapıların ardında sizi neyin beklediğini keşfedin: Winston Gates

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Ağustos 2019

Harry Winston, her ana olumlu bir hava, görkem ve ışık katan, çağdaş bir kişisel mücevher koleksiyonu sunuyor: Winston Gates.

Gül motifi, yüzyıllar boyunca birçok kültürde yaygın bir süs motifi olarak kullanılmış, çok sayıda anlam ve nitelik taşımıştır. Harry Winston, New York'un ünlü Fifth Avenue Caddesi'nde 718 numarada bulunan gösterişli salonunun tasarımını yaparken, kendi adını taşıyan bu flagship salonun kapılarını açtığında bir optimizm, fırsat, umut ve iyi talih sembolü görevi göreceğini düşündüğü bu anlamlı motifi iç tasarıma dahil etmek istedi.

Manhattan'daki 56. Cadde ve Fifth Avenue'nun kesişimine konuşlanmış olan traverten taşı kaplı görkemli neo-klasik bina, altın rengi gül motifleri ile dikkat çeken, yaprak süslemeleri ve iki yanına yerleştirilmiş ayaklı lambalarla vurgulanmış varaklı demir kapısıyla on sekizinci yüzyılın sonlarına ait bir tarzı yansıtır. Bu gösterişli giriş, içeride bulunan mücevherlerin görkemine dair bir fikir de verir.




Zarif salonun girişine damgasını vuran gül motifli bu kapının ardından, iç mekanda kullanılan geçit ve kapılar da Harry Winston'ın zengin tarihine önemli bir göndermedir.

Pırlantaların Kralı olarak anılan ve önemli pırlantalardan oluşan etkileyici koleksiyonunu insanları pırlantalar konusunda bilgilendirmek için kullanan Winston, kapılarını dünyaya açarak herkesin nadide ve olağanüstü mücevherleri tecrübe edebilmesini sağlamıştır. Bunun öncesinde değerli mücevherler kasalarda saklanır ve çok sınırlı sayıda kişiye gösterilirdi. Ancak Harry Winston bu denli güzel nesnelerin paylaşılması ve dünyanın dört bir yanında herkesin ulaşabileceği biçimde sergilenmesi gerektiğine inanıyordu.

Rekabet tanımayan, uluslararası düzeyde bir erişilebilirlik ile, Harry Winston Inc. en nadide taşlara açılan bir geçit haline geldi ve 718 Fifth Avenue adresi bir salondan daha fazlası, dünyanın her köşesinden gelen göz kamaştırıcı pırlantalardan ve benzersiz mücevherlerden oluşan bir koleksiyona erişim sağlayan anıtsal bir kapı oldu.




Gül motifi günümüzde Harry Winston salonlarının giriş kapılarını süslemekte ve markanın kurucusunun düşündüğü aynı optimizm hissini temsil etmektedir. Marka, Winston Gates Koleksiyonu'nu sunarak sembolleşmiş çiçek motifini gelecek nesil lüks mücevher koleksiyoncularıyla paylaşmaktan mutluluk duymakta, motifin verdiği olumlu mesajlarla kullanıcıların mutlu geleceklere merhaba diyeceğini ummaktadır.

Madalyon kolye, küpe, bilezik ve yüzükten oluşan koleksiyon, platin, 18 ayar altın veya pembe altından işlenmiş ve merkezde yer alan yuvarlak kesimli parlak bir pırlantayla süslenen, kusursuzca şekillendirilmiş 10 yapraklı gül motifi taşımaktadır. Daire şeklinde mıhlanmış pırlantalarla çerçevelenen merkez taşların her biri çok büyük bir özenle seçilmiştir ve neredeyse bir yüzyıldır markayla özdeşleşen üstün kalite ve zanaatkarlığı yansıtır. Geleceğin sunduğu sonsuz olasılıkları simgeleyen Winston Gates Koleksiyonu, 2019 yılının Haziran ayından itibaren tüm dünyadaki Harry Winston salonlarında satışa sunulacak.