Görsel sanatlar
MODA

Görsel sanatlar

Moda ile sanat arasındaki bağ o kadar güçlü ki... Sanat akımlarını yeni sezonun çantalarıyla bir arada hayal ettik, bu sergiyi kaçırmayın.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Ağustos 2019

Fotoğraflar Mara Alonso
Hazırlayan Anais Ibañez


Çanta Bottega Veneta Vazo Mr.Ripley Kumaşlar Pepe Galván Ayçiçekleri Floreale

POST EMPRESYONİZM
Önceleri kasvetli renklerle çalışan Vincent Van Gogh, Paris'te tanıştığı yeni izlenimcilik akımının etkisiyle canlı renklere geçmişti. Onun evrimleşen ayçiçekleri, geçmişten günümüze uzanan kökleriyle ilham vermeye devam ediyorlar.



Çanta Dsquared2

SOYUT EKSPRESİYONİZM
İkinci Dünya Savaşı sonrası New York, belirsizliğin estetik kaygılardan uzak biçimde ifade edildiği bir harekete sahne oldu. Soyut Ekspresyonizm ile sanatın başkenti olma ünvanı Paris'ten New York'a geçti. Bu hareketin en güçlü temsilcilerinden biri ise şüphesiz Jackson Pollock'tı.



Çanta Gucci

POP ART
Bugün tüketim toplumunun yaratıcısı olarak gösterilen popüler kültür, Pop Art'ın öncülerinden Roy Lichtenstein'ın başlıca ilham kaynağıydı. Lichtenstein'ın alamet-i farikası canlı renkler ve Ben-Day noktacıkları, saygı duruşu niteliğinde, mütevazı bir yorumla Gucci çantaya fon oldu.



Çanta Dolce & Gabbana

EMPRESYONİZM
Işığın nüanslarını macenta, mavi, sarı ve yeşillerle vurgulayan hafif ve hızlı fırça darbeleri... Hareketin öncülerinden Claude Monet'nin çalışmalarından ilhamla, 19. yüzyıl sonunun kural yıkan, kişisel izlenimi yücelten sanatçılarına bir gönderme...



Çanta Salvatore Ferragamo

SÜRREALİZM
Geçen yüzyılın belki de en önemli sanat hareketiydi gerçeküstücülük. "Sürrealizm benim" diyen Salvador Dali ise resimden fotoğrafçılık ve modaya uzanan çok yönlü sanatçı kimliğiyle akımın başrolündeydi elbette. Diğerleri gibi modanın da onu unutmaya niyeti yok.