Christian Dior: Designer of Dreams ziyaretçi rekoru kırdı
MODA

Christian Dior: Designer of Dreams ziyaretçi rekoru kırdı

Christian Dior: Designer of Dreams (Rüya Tasarımcısı) Victoria & Albert Müzesi V&A tarihinde en çok ziyaret edilen sergi oldu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Eylül 2019

Zeynep Gürer

Christian Dior: Designer of Dreams'in Victoria & Albert Müzesi tarihinde en çok ziyaret edilen sergi olduğu açıklandı. İngiltere'de bugüne kadarki en büyük ve en kapsamlı Dior sergisi olan Christian Dior: Designer of Dreams yarım milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı.

Sergi 1 Eylül Pazar günü kapandığında önceki rekordan yaklaşık 100.000 daha fazla kişi kapıdan geçti ve 594.994 ziyaretçi dior tasarımlarını inceledi.

V&A tarihinde 'Christian Dior: Düşler Tasarımcısı' sergisi açılana kadar müze tarafından sahnelenen en büyük moda sergisi 'Alexander McQueen: Savage Beauty'idi.

Moda evinin tarihini ve etkisini 1947'den günümüze kadar izleyen sergi, markanın DNA'sını ve altı yaratıcı yönetmenini incelemek için kapsamlı Dior arşivleri ve couture koleksiyonlarını kullandı. Paris'te daha önce düzenlenen sergi, kurucu Christian Dior'un İngiliz kültürüne olan hayranlığına odaklanan Londra baskısı için yeni bir bölüm oluşturdu.