Fotoğrafçı Peter Lindbergh hayatını kaybetti
MODA

Fotoğrafçı Peter Lindbergh hayatını kaybetti

Ünlü moda fotoğrafçısı Peter Lindbergh 74 yaşında öldü.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Eylül 2019

Pirelli takvimi ile tanınan fotoğrafçı Peter Lindbergh'in öldüğü resmi instagram hesabından açıklandı. Dior ve Vuitton kampanyaları ile moda çekimleri yapan Peter Lindbergh, 74 yaşındaydı.

Harper's Bazaar İngiltere'nin baş editörü Justine Picardie, saygın fotoğrafçıya "hikaye anlatıcılığı için gösterişli ve nadir hediyesine" övgüde bulundu.

"Peter Lindbergh, yaratıcı estetiği tüm moda endüstrisini şekillendiren gerçekten harika bir fotoğrafçıydı" dedi. "İmgesi, zarafet ve romantizmin birleşimi ile tamamen benzersizdi ve hikaye anlatımı gibi mükemmel ve nadir bir hediyeye sahipti. Lindbergh'in 1993 yılında Harper's Bazaar için fotoğraflanan New York sokaklarında bir melek olan Amber Valetta anlatımı , tüm zamanların en sevdiğim moda hikayelerimden biri, ancak istisnai çalışmalarının çoğunda olduğu gibi, moda aşıldı ve şimdi ilk göründüğü gibi zamansız kaldı."

Lindbergh, Naomi Campbell ve Cindy Crawford'dan Rihanna ve Lady Gaga'ya kadar pek çok isimler çalıştı. Kadınları en güzel şekilde yakalamak için imzası haline gelen siyah ve beyaz stilini kullandı. Endüstrinin en ikonik görüntülerinden bazılarına imza atan Peter Lindbergh, ayrıca Pirelli takvimini 1996, 2002 ve 2017 yıllarında üç kez çekti.

Fotoğrafçı bir basın toplantısında söylediği gibi, "herkese daha gerçek ve gerçeğe uygun, ticari veya diğer çıkarlar tarafından manipüle edilmeyen bir güzellik olduğunu" hatırlatmayı umuyordu.