Bir yaz günü rastladım Fendi'ye
MODA

Bir yaz günü rastladım Fendi'ye

Silvia Venturini, tamamen Karl Lagerfeld’siz tasarladığı ilk Fendi koleksiyonunda İtalya’da sıcak, parlak bir yaz gününün hayalini podyuma taşıdı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Ekim 2019

70'lerin sarı ve toprak tonlarında renk paletinin egemen olduğu Fendi İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonu, tasarımcının Roma ile Napoli arasında yer alan Ponza'daki aile evinden izlediği gün doğumlarından ve gün batımlarından esinleniyor.

Venturini bu ilhamı, "İnsan yılın bu zamanı kendini daha özgür ve rahatlamış hissediyor, yepyeni deneyimlere yelken açmaya hazırmış gibi" sözleriyle açıklıyor. Payetli elbiseler, renkli kürk ceketler, haki, üniformaları andıran parçalar, pastel tonlar ile koleksiyon retro çizgileri ustalıkla yüksek moda algısıyla birleştiriyor. Aksesuarlarda ise büyük çerçeveli gözlükler, Fendi logolu zincirler, büyük tote çantalar ve ortalığı kasıp kavuran mini çantalar öne çıkıyor. Gigi Hadid, Bella Hadid ve Kendall Jenner gibi top modellerin bile rol çalamadığı koleksiyon, defile finalini Aquarius'tan Let the Sunshine in ile yaptı ve davetlileri barışın, sevginin ve değişimin yeni dönemine şarkının manidar sözleri ile davet etti.