Milano'da Prada'nın yolu
MODA

Milano'da Prada'nın yolu

Eylül ayı boyunca birbirini kovalayan moda haftaları arasında Milano; İlkbahar/Yaz 2020 sezonunda New York ve Londra’nın bir adım önüne geçerek, gerek koleksiyonları, gerek dedikoduları, gerekse ilham verici sokak stilleri ile moda endüstrisinin iştahını

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Ekim 2019

Gökçe Algan

Tezatların tam ortasında bulduğu estetik ve güzellik kavramlarının izinde Miuccia Prada, İlkbahar/Yaz 2020 defilesini Fondaziona Prada'nın Deposito alanında gerçekleştirdi. Öze indirgeme, karmaşıklığa karşı panzehir, saflık, doğruluk ve içgüdü gibi kavramlardan ilham alan koleksiyon, kıyafetlere karşı kadını, moda akımlarına karşı stili yüceltiyor.

Koleksiyonda yer alan her tasarımın, giyen kadınlara göre eşsiz anlamlara büründüğünü, bu bakış açısıyla da çoğulculuğu kucakladığını düşünen Prada, farklı dönemlere dair referansları da kendi eklektik vizyonuyla bir araya getiriyor: 1920'lerden, 70'lerden ve 90'lardan öğeler, retrospektif bir bakış açısından imtina edilerek, uyum ortak noktasında buluşarak yeniden yorumlanmış.

Kusursuz kalıplı blazer ceketlerin, deri seçeneklerinin, brokar kumaşların ve dorenin başrolde kolduğu koleksiyonda aksesuarlar arasında metalik sandaletler, platform loafer'lar ve deri çantalar dikkat çekiyor. Prada'nın çok sevdiği moherler, zarif trikolar ve işlemeli deriler marka tutkunlarını mest ederken, koleksiyonun tamamı kişisel stile bir övgüye dönüşüyor.

Defile ile aynı gün The New York Times'da yayınlanan röportajında tecrübeli tasarımcı felsefesini, "Elbette insanların satın alma kararı verme süreçleriyle ilgileniyorum ama markamızı çok seven birden fazla karakter var ve hepsinin beklentisine cevap vermem güç" sözleriyle açıklıyor ve moda akımlarının tek tip beklentilerine kulak vermek yerine kendi yolunda yürümeye devam ediyor.