Leoparın topraklarında
MODA

Leoparın topraklarında

Şatafatın İtalyanca’sı Dolce & Gabbana, bu yılki Alta Gioielleria şovu için Sicilya’daki Palma di Montechiaro’yu seçti. Adanın antik çağlara uzanan tarihiyle yüksek mücevher zanaatinin renkli buluşmasına tanık oluyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Ekim 2019

Çimen Uzsoy G.

Alta Moda ve Alta Sartoria şovlarında olduğu gibi, Alta Gioielleria etkinliği için de Dolce & Gabbana'nın bu yılki mekan seçimi Sicilya oldu. Koleksiyonu daha iyi anlamak için öncelikle bu seçimin altında yatan motifleri ve serginin gerçekleştiği coğrafyayı daha iyi tanımak gerekiyor. Palma di Montechiaro, 1637 yılında Carlo Caro Tomasi tarafından kurulmuş bir Sicilya kasabası. Kendisi yazar ve son Lampedusa Prensi Giuseppe Tomasi di Lampedusa'nın büyük büyükbabası oluyor. Ailenin Sicilya ile olan bağı çok özel; Giuseppe'nin en meşhur romanı Il Gattopardo/Leopar (daha sonra Visconti tarafından Alain Delon, Claudia Cardinale ve Burt Lancaster'in başrolde olduğu filmi de çekilmişti) çoğunlukla burada, Palma'da geçiyor. Peki, leopar deseni denince akla ilk hangi modaevi geliyor? Tabii ki Dolce&Gabbana.

Dünyanın dört bir yanından pek çok seçkin davetli, işte bu masalsı kasabaya İtalyan modaevinin yeni mücevher koleksiyonunu yakından görmek için toplandı. 2019 Alta Gioielleria koleksiyonunun teması yine bu adada gerçekleşen Alta Moda etkinlikleriyle örtüşür nitelikte. Klasisizm, güzelliğin mükemmeliyeti ve en üst düzey sanatsal ifade ile yorumlanan parçalarda eski mitlerin izlerini görmek mümkün. Binlerce yıl önce Binlerce yıl evvel Antik Yunanlılar'ı büyüleyen Sicilya'nın kendine has görkemi mücevherlere yansımış Antik Yunanlılar'ı büyüleyen Sicilya'nın kendine has görkemi mücevherlere yansımış. İri elmaslar, zümrütler, yakutlar ve daha pek çok değerli taşın yer aldığı gerdanlık, bileklik, küpe ve yüzükler derin hayallere daldıran cinsten.

Kim bilir, belki Paris ona aşık olduğu sırada güzel Helen'in kulaklarını da böyle ince işlenmiş altın küpeler süslüyordu veya deniz tanrıçası Galatea aşığını Asi Nehri'ne dönüştürürken acaba safir gerdanlığını mı takmıştı? Üzerine mitolojik figürler işlenmiş altın madalyonların süslediği taç, küpe, gerdanlık ve yüzükten oluşan set, yastık kesim zümrütler ve pırlantalarla bezeli mücevher saat ve yine pırlantalarla kaplı, yılan figürlü saat koleksiyonun en dikkat çeken parçalarından. Medusa'nın saçları gibi birbirine dolanmış yılanlardan oluşan bileklik ise Dolce & Gabbana'nın mücevher zanaatindeki ustalığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bu arada, İtalya'ya olan sevgisi herkes tarafından bilinen Dolce & Gabbana, bu muhteşem etkinliğe ev sahipliği yapan Palma'ya teşekkür için Tomasi di Lampedusa Düka Sarayı'nın renovasyonu için bağış yapmasının yanı sıra şov için hazırlanan dekorların bir kısmını kalıcı olarak mekanda bıraktı, Villa Comunale ve kasabanın ana caddesi Via Turatinin bahçesi için çiçek tasarım projesi hayata geçirdi ve davetlileri 50 çocuktan oluşan yerel koro White Voices Choir performansıyla karşıladı.