Dolabınızda eğlenceye yer açın
MODA

Dolabınızda eğlenceye yer açın

Güneş parlaklığını yitirmişken canlı renklerden destek almanın tam sırası.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Kasım 2019

En güzel kırmızılar, morlar, maviler, turuncular sonbahara panzehir olarak Marina Rinaldi'nin Sonbahar/Kış 19/20 kapsül koleksiyonunda karşımıza çıkıyor. Sırbistan doğumlu, Londra'da yaşayan tasarımcı Roksanda Ilincic, bu sezon dahil olmak üzere iki sezon için Mar ina Rinaldi'nin konuk tasarımcısı oldu.

Tasarımcı, "Tüm Marina Rinaldi kadınlarına göndermek istediğim bir mesaj var: Moda eğlencelidir, o yüzden feminenliğin tüm formlarını neşeyle kucaklayın. Ve kendinizi macera ve eğlence dolu bir boyuta bırakın" diyerek koleksiyonun karakteriyle ilgili net bir ipucu veriyor.

Roksanda'nın Marina Rinaldi için hazırladığı bu ilk koleksiyon, 20. yüzyılın minimalist sanat akımının önde gelen isimlerinden Frank Stella'dan yoğun etkiler taşıyor. Tıpkı Stella'nın eserlerinde olduğu gibi, Roksanda'nın tasarımları da dinamik renk kontrastları içeriyor. Dişiliğin cesur ve güçlü yanlarının altını çizmek için kullanılan bordo, pembe, kırmızı, siyah gibi renkler şiirsel bir etki yaratıyor. Akışkan siluetler üst kalitede kumaşların yumuşak dokusuyla bir araya geldiğinde havalı görünümler ortaya çıkıyor. Boyundan kalçaya kadar uzanan dökümlü kesimlerle materyali adeta özgür kılan, sofistike bir çizgi hakim tüm koleksiyona. Orijinal geometrik desenler kullanılarak Roksanda tarafından tasarlanan trikolar da projenin anahtar parçalarından.