Dior'dan Peter Lindbergh'ün anısına kitap!
MODA

Dior'dan Peter Lindbergh'ün anısına kitap!

Dior, eylül ayında hayatını kaybeden efsanevi fotoğraf sanatçısı Peter Lindbergh'ün arşivlerine 2 ciltten oluşan kitap setini adıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Kasım 2019

Zeynep Gürer

Peter Lindbergh, Dior'un en güzel ilham kaynakları Marion Cotillard ve Charlize Theron'un fotoğrafını çekti Lady Dior ve J'Adore için eşsiz kampanyalara imza attı. Kariyeri boyunca Dior'un en yakın işbirlikçilerinden biri olan Peter Lindbergh, eylül ayında hayata veda etti.

İki ciltten oluşan bu kitap efsanevi fotoğrafçı ile Dior'un son ortak projesi. Peter Lindbergh, 70 yıllık Dior tarihini New York'taki Times Square'e taşıyor. Dior'un kalbinin attığı Paris'teki 30 Avenue Montaigne'den bir dünya oluşturuyor. Bu proje için Lindbergh'ün kamerasına poz veren isimler arasında; Karen Elson, Saskia de Brauw, Carolyn Murphy, Amber Valletta ve Sasha Pivovarova gibi isimler var.

Dior'un Peter Lindbergh'ün anısına adadığı ilk kitapta Christian Dior'dan Maria Grazia Chiuri'ye 80 haute couture tasarımının Times Square'de çekilen fotoğrafları yer alırken, ikinci kitapta Lindbergh'ün çektiği ve dünya çapında pek çok dergide yayınlanan 110'dan fazla Dior tasarımının fotoğrafları bulunuyor.