Kate Moss'un vintage stil raporu
MODA

Kate Moss'un vintage stil raporu

Süpermodel Kate Moss gardırobundaki retro hazineleri açıklıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Kasım 2019

Kate Moss, "Her yerden ve her fırsatta vintage alışverişi yaparım" diyor. "Seyahat ederken de bir şey kaçırmamak için gözüm hep açıktır." Haliyle, 45 yaşındaki süpermodelin geçtiğimiz günlerdeki Güney Amerika seyahatinde, Şili'nin dünyaca ünlü müzesi Museo de la Moda'nın direktörü Jorge Yarur Bascuñán ile işbirliği yapmasına şaşmamak gerek. Eylül ayında Rizzoli'den çıkan Musings on Fashion and Style: Museo de la Moda için Moss, müzedeki favori parçalarını kendi stiliyle yorumladı. Bu sayfalarda ise müze koleksiyonundan aldığı ilhamla oluşturduğu altı vintage stili, alışveriş tüyolarını ve stil önerilerini Bazaar ile paylaşıyor. Alison S. Cohn


1971 tasarımı Thea Porter elbiseyle, Ekim 2015 - Şili'deki Museo de la Moda'da, Kasım 2018

SWINGING LONDON
"Müzede sergilenen bir elbiseye sahip olmak çok güzel. Thea Porter elbisemi giymek bana büyük keyif veriyor. Vintage butiklerinde İngiliz tasarımcıların 1960'lı ve 70'li yıllardan kalma tasarımlarını bulmak beni her defasında heyecanlandırıyor ve genellikle satın alıyorum. Kızım Lila da bir zamanlar Twiggy'e ait olan, açık artırmadan aldığım Ossie Clark elbiseyi severek giyiyor."



BAFTA Ödülleri'nde, Şubat 2018 - Cher'in Bob Mackie imzalı elbisesi, 1975

AKICI
"Museo de la Moda seçkimde bu elbise de yer alıyor; Bob Mackie'yi seviyorum ve bence Cher için tasarladığı tüm kıyafetler muhteşem. Akışkan kumaşlı, verev kesimli askılı elbiseler bana çok çekici geliyor çünkü hem pratik ve rahatlar hem de vücudu gerçekten hoş gösteriyorlar. Genç kızken bu tarz elbiseleri spor ayakkabılarla giymeyi tercih ederdim, artık topuklularla kombinliyorum."



Museo de la Moda arşivinde, Kasım 2018 - Jean Dessès, 1951 - Moët & Chandon partisinde, Mayıs 2019

DRAPELİ
"Müze koleksiyonunda yer alan 'tanrıça elbiseleri'ndeki işçilik inanılmaz. Onlardan biri de Jean Dessès gece elbisesi. Drapeli tasarımlar giymek keyifli çünkü kıvrımlarınızı ortaya çıkararak vücudunuzu harika gösteriyorlar. Benim Möet & Chandon'un 150. yıldönümü için seçtiğim şampanya rengi drapeli tulum da bu özel davet için biçilmiş kaftandı. Tek başına yeterince dikkat çekici olduğu için aksesuarları minimumda tuttum."



V&A yaz partisinde, Haziran 2016 - Liberty & Cle, 1939

FLORAL
"1930'lara özgü çiçek desenli uzun elbiselerin birçok örneğini müzede görmek mümkün. Hatta Jorge bana kendi koleksiyonundan bir tane hediye etti. Bu son derece feminen modeller özellikle açık hava davetleri için idealler. Yumuşak, akışkan kumaşlarına bayılıyorum. Bu tarz elbiseleri genellikle topuklu ayakkabılar, küçük bir el çantası ve sallantılı küpeler gibi zarif mücevherlerle tamamlamayı seviyorum. Bana Paris bahçelerinde dolaşan romantik kadınları çağrıştırıyorlar."



Londra'daki Fash Bash partisinde, Eylül 2015 - John Lennon'un ceketi, 1966 - Yves Saint Laurent, İlkbahar 1967

ROCK
"İki idolüm, John Lennon ve Jimi Hendrix tarafından giyilmiş parçalara dokunmak muhteşem bir his. 70'lere ait Roncelli ceketim gibi zımbalı biker ceketleri hem festivallerde hem de günlük hayatta stilime biraz asilik katmak için giymeyi seviyorum."



Savoy Hotel London'da, Ekim 2013 - Yves Saint Laurent, İlkbahar 1967

EGZOTİK
"1960'ların oryantal Yves Saint Laurent tasarımları benim için bohem şıklığı ve yaşamaktan mutluluk duyacağım bir dönemi simgeliyor. Bu tarz parçalar alırken markaya pek bakmam çünkü benim için asıl önemli olan renklerdir. Stilimi genelde topuklu botlarla tamamlarım."


VINTAGE FAVORİLERİ

Londra'daki favori mağazam Rellik (relliklondon.co.uk); ilk açıldığı günden beri giderim. Hafta sonları için Portobello Green Market (portobellofashionmarket.co.uk) harika bir adres. New York'taki favori adresim Resurrection (resurrectionvintage.com), Paris'te ise Didier Ludot (didierludot.fr) muhteşem couture parçalar için vazgeçilmezim.