Kaç farklı jean modeline ihtiyaç var?
MODA

Kaç farklı jean modeline ihtiyaç var?

‘Jean otoritesi’ Gigi Hadid'in rehberliğinde sezonun denim trendleri arasından seçim yapıyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Kasım 2019

Gerçekten kaç farklı jean'e ihtiyacınız var? Bu soruyu cevaplamak için 24. yaş günü partisinin kıyafet kodunu bile 'denim ve bot' olarak belirleyen Gigi Hadid'den tüyo alabilirsiniz. Nisan ayındaki kutlamaya katılan Helena Christensen, Ashley Graham ve Bella Hadid, gece boyu en sevdikleri jean'lerle New York'taki Le Chalet'de dans ettiler. Gigi'nin jean tercihi olan düz paça 501, sağ bacak kısmına özel olarak işlenen ve yaşına vurgu yapan '24' detayıyla akıllarda kaldı.

Geçtiğimiz yıl en az 47 kere (evet, saydık) jean giymeyi tercih eden Gigi, genellikle diğer trendlerle kolayca eşleştirebileceği denim stilleri tercih ediyor. Saks Fifth Avenue moda direktörü Roopal Patel, "Her muhteşem gardırobun temelini denim parçalar oluşturur. Sonbahar içinse düz, geniş ve boru paça jean'ler olmazsa olmazlar arasında" diyor. "Denimde 70'ler trendinin gittikçe güçlendiğini söyleyebilirim." Eğer retro tarza ilginiz varsa boru paça jean'ler muhteşem bir seçim olacaktır.

Vintage Levi's modelleri arasında yer alan cropped Re/Done jean'i Hadid, bir yaz partisinde kolsuz bluz ve Jacquemus ayakkabılarla kombinleyerek giydi. Re/Done jean'ler hem botlar hem de bilekten bağlı yüksek topuklular ile rahatlıkla kombinlenebiliyor.

Bu arada, marka şimdi de vintage botlardan esinlenerek tasarladığı ayakkabı koleksiyonuyla dikkat çekiyor. Jean ile uzun ince bir siluet yaratmayı amaçlıyorsanız geniş paça modelleri deneyebilirsiniz.

Hadid, bu tarz bir denimi son olarak tasarımcı Virgil Abloh'nun akşam yemeği davetinde giymişti. Elbette Aboh'nun markası Off-White'a ait bir modeldi. Jean koleksiyonunuza mutlaka oversize bir parça da eklemelisiniz. Vintage Levi's jean'leri farklı detaylarla güncelleyen Danielle Guizio bu konuda favori isimlerden.


Vintage Levi's Danielle Guizio - cropped Re/Done jean

Hadid, Guizio'nın imza tasarımlarından olan dizleri yırtık jean'i bu yıl tam sekiz kez giyerek oversize modellere ilgi uyandırmayı başardı. Bu markayı tercih edenler arasında Bella Hadid, Emily Ratajkowski, Kendall ve Kylie Jenner olduğunu da ekleyelim. Guizio, "Oversize blazer ve jean giymiş bir kadın, tek bir cinsiyete özel olmayan siluetlere bürünecek kadar güçlü olduğu mesajını verir" diyor.

Hadid, Danielle Guizio jean'ini bir davette Vivienne Westwood blazer ve Prabal Gurung tişörtle kombinlemişti. "Son derece yenilikçi ve rahat bir seçim." Değişiklik arayışında olanlara önerimiz, kış beyazı jean'lerle yaratılan kombinler. Vintage Levi's'lara dikiş detayları ekleyen Los Angeles'lı cool marka Aya Muse, bu sayede denime takım pantolonu havası kazandırıyor. Böyle bir modeli paçalarını kıvırarak kullanabilir ya da Oxford ayakkabılar, kemerli blazer'lar ve kitten topuklarla eşleştirebilirsiniz.

Siyah jean bir başka vazgeçilmez opsiyon. Hadid, siyah jean'lerini daha şık bir görünüm yakalamak için genelde kalın topuklu ayakkabılarla tamamlıyor. Başa dönersek; Levi Strauss & Co. kıdemli başkan yardımcısı Kryn Hillman, Hadid'in doğum günü seçimini, Amerikan denimini yücelten, referans olarak gösterilebilecek bir görünüm olarak yorumluyor. Moda eleştirmenlerine göreyse Hadid'in Type III Trucker ceket-501 jean kombini, markanın 1967'de yükselişe geçen cool ve çabasız tarzının muhteşem bir güncel yorumu.