Ofiste sneaker giyer misiniz?
MODA

Ofiste sneaker giyer misiniz?

Bizim cevabımız: Tabii ki. Ciddi iş kıyafetlerini cool sneaker’larla eşleştirmeyen mi kaldı?

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Kasım 2019

80'li yılların romantik komedi filmi Working Girl'ün başlangıcında, Melanie Griffith'in canlandırdığı karakter, kariyer merdivenlerini tırmanma hayali kurduğu Wallstreet yatırım bankasındaki işine varır varmaz ceket-etek takımının altına giydiği beyaz Reebok'larını siyah topuklularla değiştirir. Maria Hatzistefanis, "O kadar demode bir sahne ki" diyor. Cilt bakım markası Rodial'ın kurucusunun @mrsrodial Instagram hesabını, Balenciaga Triple-S'li patroniçe selfie'lerine bayılan bir milyon kişi takip ediyor. "Sneaker'ların bir kadını yetersiz gösterdiğini ima eden bu üstü kapalı mesajlardan her zaman nefret etmişimdir."

Hatzistefanis'a göre başarılı, kariyer sahibi kişilerin tercih ettiği kıyafetlerle, genellikle sokak giyime ait olduğunu düşündüğümüz ayakkabılar arasında kayda değer bir uyum söz konusu. "Teknoloji konferanslarına konuşmacı olarak katılıyorum ve saatlerce ayakta kaldığım için günü konforlu ayakkabılarla geçirmek istiyorum. Bu nedenle daima sneaker giyerim ve onları mutlaka Balenciaga takım ya da Celine tayt gibi daha şık ve zarif parçalarla eşleştiririm." Bir zamanların mütevazı sneaker'larını baş tacı eden tek kişi o değil elbette. Net-a-Porter global satın alma direktörü Elizabeth von der Goltz, "Sneaker'lar, müşterilerimizin günlük gardıroplarının önemli birer parçası" diyor ve bu kategorinin Gucci, Saint Laurent, Givenchy, Veja ve Golden Goose gibi yüksek satış rakamlarına sahip markaların öncülüğünde, lüks pazarda en hızlı büyüyen kategorilerden olduğunu söylüyor.

Ayrıca önümüzdeki sezon stil çeşitliliğinde yüzde 20'lik bir artış olacağını ekliyor. Bunda elbette 2019'da sadece sneaker satan yedi markanın siteye eklenmesinin de rolü var ki, onlardan biri de Reebok. Bugün artık her stile uygun bir model bulmak kesinlikle mümkün. Klasik beyazlar, klasik takımlarla da, koyu renkli jean'lerle de nefis görünüyorlar. Daha egzotik versiyonlar, örneğin leopar desenli sneaker'lar tek renk tulumlara hareket katarken, neon file sneaker'lar çiçekli elbiselerin romantik havasını dengeliyor. Sneaker trendi şaşırtıcı derecede fonksiyonel; öyle ki, topuklularınızla giyebileceğiniz tüm parçaları onlarla da giyebilirsiniz. von der Goltz, "Ofis stili söz konusu olduğunda elbiselerle de, pantolonlarla da, eteklerle de iyi gidiyorlar" diyor. "Konforla şıklığı son derece modern bir şekilde harmanlıyorlar."