Profesyonel şık: Arzu Kaprol
MODA

Profesyonel şık: Arzu Kaprol

Modern ve yenilikçi stiline hayran olduğumuz Arzu Kaprol’ün tasarımları şimdi ofise giriyor. Tüm detaylarıyla Arzu Kaprol Business koleksiyonu karşınızda.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Kasım 2019

Çimen Uzsoy G.
Fotoğraflar Serkan Eldeleklioğlu

Uzun zamandır üzerinde çalıştığınız Arzu Kaprol Business ile nihayet tanıştık. Koleksiyon fikri ne zaman, nasıl ortaya çıktı?
Aslında çok enteresan bir hikayesi var. Başarılı kadın yöneticilerin olduğu bir dost davetindeydim. Yurtdışında önemli bir zirveye gidecek CEO'lardan biri, "Neden iş kadınlarının günlük giyebileceği tasarımlar da yapmıyorsun?" diyerek bana ilham verdi. İşte, o andan sonra Arzu Kaprol Business koleksiyonu için ilk adım atıldı. Hayatın içinde, dinamik ve başarılı bir kadından böyle bir talep gelmesi benim için göz ardı edilemez bir şeydi. Yeni koleksiyonu ortağım Ayla Cönger ile birlikte oluşturduğumuz güçlü kadın imgesinden yola çıkarak tasarladım. Kendi hikayeleri olan, farklı iş alanlarında başarılı iki kadının güçlerini birleştirmesi bana ilham verdi. Sezonlar içinde eskimeyecek, kadın bedenini ve ruhunu anlayarak tasarlanan bir koleksiyon Arzu Kaprol Business.

Toplam kaç parçadan oluşuyor?
Koleksiyondaki tüm tasarımlar sınırlı ve az sayıda üretiliyor. Elbiseler en gözde parçaların başında geliyor. Muazzam bir işçiliği olan, lazer kesimlerin kullanıldığı deri parçalar çok mühim. Dar pantolonların yanı sıra bol pantolonlarda, eteklerde, hatta elbiselerde deri kullandık. Ceket ve gömleklerin kol ve yakalarında oldukça dikkat çekici detaylara yer verdik. Yeni sezonda siluetler büyüdüğü için elbiselerde hacimli kumaşlar kullandık. 70'lerin feminizmini hatırlatan ipek bluzlar, fularlar ve düz kesim blazer ceketler koleksiyonun hit parçaları arasında.

Koleksiyonun karakterini, materyallerini ve renk paletini sizden dinleyebilir miyiz?
Arzu Kaprol Business'ın ilham kaynağı, dünyaya ve insana saygı duyan, gücünü varoluşundan alan yeni jenerasyon iş kadınları. Bir başka deyişle, aktif zihinli kadınların yaşamını güzelleştirmek ve kolaylaştırmak için tasarlanan bir koleksiyon. Zamanlar üstü bir anlayışa sahip olması onu etkileyici kılan en önemli özelliği. İş insanlarının gece gündüz dengesi sağlayabilecekleri, fonksiyonel, bir o kadar da şık olabilecekleri tasarımları günlük hayata geçirirken pek çok denge unsurunu dikkate aldık elbette. Hacimli kumaşlar, deriler uçuşan kumaşlar, krepler, şifonlar ve ipek, kullandığımız kumaşlar arasında. Renk paletine siyahın hakim olduğu bir koleksiyon. Ara renk olarak sadece saks mavisi ve fuşya yer alıyor. Onlar da çarpıcı iki ton olarak öne çıkıyor.

Ofis giyim kodları son yıllarda konforluya doğru güncellendi. İş dünyası bu konuda biraz kutuplaşmış durumda aslında. Siz hangi taraftasınız?
Aslında iş hayatında olmak her daim planlı ve disiplinli olmayı gerektiriyor. Başarılı, sosyal yaşantısına önem veren bir kadının şık ve bir o kadar da verimli olabileceği bir kombinle günü geçirebilmesi çok mühim. Dolayısıyla konforu şıklık ile birleştirmek önemli. Benim olduğum taraf bu. İş insanları, kilit parçalar ile hem gündüzü hem de geceyi geçirebilecekleri tasarımlar seçerlerse, elbisenin ya da takım altına giyilen spor ayakkabı da iyi duracaktır. Görünüm bir bütün içinde algılanacağından keyifli olacaktır.

Siz ofiste nasıl giyiniyorsunuz? Favori parçalarınız hangileri?
Ofiste genellikle içinde rahat ettiğim, yalın tarzda kombinler giymeyi tercih ediyorum. Organze ve ipek gibi hafif ve kıymetli kumaşlara sahip bluzlar ya da gömlekler ile etek veya pantolon kombinler yaratmayı seviyorum. Vintage parçalar her daim, günün her anında vazgeçilmezlerim. Son yıllarda özellikle moda endüstrisinde niteliksiz ve çok fazla kıyafet üretildiğini düşünüyorum, bu yüzden özellikle daha nitelikli ve kullanışlı kıyafetler yapıyor olmayı çok önemsiyorum. Ayakkabı olarak, spor ayakkabı ya da koleksiyondaki taşlı tasarımları duruma göre kullanıyorum.

İş için çok seyahat edenler giyim konusunda zorlanıyorlar genellikle. Sizden bu konuda ipucu alabilir miyiz, hem bu koleksiyonun yaratıcısı hem de çok seyahat eden bir iş kadını olarak?
Harika bir soru! Gerçekten de iş seyahatleri için hem pratik hem şık hem de amaca hizmet edecek konforda kombinlere karar vermek zor, sıkıntılı bir durum. Bu konuda benim tercihim seyahat için tek renk kombinler yapmak; her parçanın birbiriyle uyumlu olması ve mümkün olan maksimum kombin çeşitliliğini sağlaması gerekiyor. Minimum parçayla maksimum kombin ana fikir! Aksesuarla değişim yaratabileceğiniz tasarımları valize koymanız da önemli.

Şu sıralar üzerinde çalıştığınız projeler neler?
Teknolojiyi tasarımlarda kullanmak benim uzun yıllardır yaptığım ve yapmaktan keyif aldığım bir iş. Son projelerim de yine akıllı giyim teknolojileri üzerine. Yakında gelişmelerden haberdar olursunuz.

Sizi son zamanlarda en çok heyecanlandıran ne oldu?
Arzu Kaprol Business koleksiyonunun lansmanı!