H&M ile Johanna Ortiz iş birliği
MODA

H&M ile Johanna Ortiz iş birliği

H&M, Kolombiyalı tasarımcı Johanna Ortiz ile flörtöz ve kadınsı iş birliğini duyurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Kasım 2019

Gösterişli renk paleti, egzotik çiçek baskıları ve Ortiz'in feminen tarzıyla eşleşen göz alıcı silüetlere sahip koleksiyon, kendini göstermek isteyenler için gündüzden geceye şık opsiyonlar sunuyor. Dört elbiseden oluşan bu ön koleksiyon, 3 Aralık itibariyle seçili mağazalar ve hm.com'a satışa sunulacak, ana koleksiyon ise 2020'nin Mart ayında çıkacak.

Ön koleksiyon, Johanna Ortiz'in flörtöz ama zahmetsiz estetiğiyle birleşen dört stili içeren bir kapsül gardıroptan oluşuyor: tunik elbise, şal elbise, mini elbise ve katlı uzun elbise. Ortiz'in arşivinden çıkan dört egzotik çiçek baskısı - "Yabani Gül", "Orkide Cenneti", "Cacatua" ve "Coquelicots" - sıcak sarı, toz pembe, orman yeşili baskılı ve mercan tonlu koyu kahverengi gibi yenilenmiş canlı renklerden oluşuyor ve muhteşem fırfırlar, dalgalanan manşetler ve etek detaylarıyla yeni bir izleyici kitlesi için yaratılıyor. Peki onları nasıl giyersiniz? Ortiz, elbiseleri minimal sandaletler, minik küpeler, doğal saçlar ve hasır bir çantayla giymeyi öneriyor, ya da Kolombiyalı mochila ile giymeyi? (parlak renkte, yerel olarak üretilmiş bir dokuma çanta).

"Tüm baskılar, benim çiçeklere, palmiye ağaçlarına ve doğup büyüdüğüm Kolombiya'da Cali'de bulunan evimde sabahları pencereden dışarı çıkarken gördüğüm güzel renklere olan tutkumdan geliyor. Latin Amerika etkisi ve onun eşsiz şenlikli atmosferi her Johanna Ortiz tasarımında hissedilir. Bu yüzden dünyadaki pek çok kadının Johanna Ortiz x H&M iş birliği sayesinde gardıroplarında bir parça Kolombiya olacağı için çok heyecanlıyım." diyor Johanna Ortiz, CEO ve Tasarımcı.

"Johanna Ortiz'in gösterişli tasarım dünyasını, renkleri kullanışını ve çarpıcı silüetlerle gösterdiği olağanüstü yeteneğini keşfetmek, tüm tasarım ekibi için harika bir deneyim oldu. Tüm süreç boyunca Johanna ile birlikte çalıştılar ve Cali'deki güzel evinde muhteşem misafirperverliğini yaşadılar. Kolombiya'nın zengin tarihini ve ince işçiliğini kutlayabildiğimiz ve Johanna'nın mutluluğa teşvik eden tasarımlarını H&M müşterisine sunabildiğimiz için çok mutluyuz." diyor, H&M Kadın Giyim Tasarım Direktörü Maria Östblom.